weby pro nejsevernější čechy

Vernisáž výstavy a beseda s herečkou Emmou Černou v rumburském muzeu

I po prázdninách pokračuje v rumburském muzeu cyklus veřejných setkání s inspirativními osobnostmi Osudy.

Oproti předchozím besedám se zářijová událost ponese v poněkud jiném duchu. Do Rumburku zavítá originální a charismatická herečka a výtvarnice Emma Černá, která zde vedle vzpomínek na svůj život a hereckou profesi představí své smaltované obrazy.

Beseda se uskuteční v úterý 26. září 2017 od 17 hodin v sále rumburského muzea a po jejím skončení bude následovat uvedená vernisáž.

Herečka Emma Černá prožila své dětství v Ústí nad Labem, kde její otec působil jako chemik ve Spolku pro chemickou a hutní výrobu. Po absolutoriu DAMU v roce 1960 nastoupila do pražského Divadla Na zábradlí, které ale musela o dva roky později opustit. V letech 1963–86 působila v Divadle pracujících Most a později např. v Divadle S. K. Neumanna (dnes Divadlo pod Palmovkou), Divadle Komedie či Činoherním klubu. Filmoví a televizní diváci mohou Emmu Černou obdivovat především díky jejímu ztvárnění titulní postavy v mimořádně umělecky hodnotném filmu Františka Vláčila Adelheid (1969), dále z filmů Setkání v červenci (1978), Skalpel, prosím (1985), Krev zmizelého (2005) nebo z televizního seriálu Přítelkyně z domu smutku (1992). Přijďte zažít nevšední večer s pozoruhodnou osobností české kultury. Všichni jsou srdečně zváni.

Bc. Ester Sadivová, SOP

Muzeum Rumburk, pobočka OM v Děčíně, Na Valech 401/4, 408 01 RUMBURK

412332194

info@muzeumrumburk.cz, ester.sadivova@seznam.cz

Tagy