weby pro nejsevernější čechy

Snow Film fest – sníh zaplaví Krásnou Lípu už 18. 11.

Celovečerní pásmo špičkových filmů o zimních sportech a dobrodružstvích lze zhlédnout v Krásné Lípě po oba dny a to v našem krásném kině.

Zimní festival, který je možné zhlédnout v českých i slovenských regionech je možné i u nás dne 18. a 19. listopadu. Festival je svým rozsahem a návštěvností největší akcí svého druhu u nás. V programu je 7 pečlivě vybraných filmů – finalisté ze zahraničních festivalů a novinky z domácí produkce. Na své si přijdou milovníci čerstvého prašanu, horských velikánů, psích spřežení i arktické divočiny.

Vstupné je jako vždydobrovolné a občerstvení je zajištěné v kině. Filmový festival obsahuje mnoho zajímavých snímků ze zimních sportů, zimních výprav a cestování. Určitě se přijďte podívat a vnořit se do zážitků účastníků filmů.

Program: http://www.lukascerny.eu/snih-zaplavi-celou-krasnou-lip-uz-18-11/

A o čem jsou letošní filmy podrobněji?

Rasťo Hatiar ve svém filmu Obyčejní chlapci sleduje dodnes nepřekonané výkony skialpinistů působících v 90. Letech – Dušana Trizny a Milana Madaje. Výstup na Link Sar zobrazuje odhodlání Jonathana Griffitha zdolat horu, která ho již čtyři roky odmítá. Film Dog power je ukázkou jedinečného pouta mezi člověkem a zvířetem a jejich společné radosti z pohybu. Ven(ca) je reportáží z nejdrsnějšího závodu planety skrz zimní Yukon v podání extrémního sportovce Honzy Franckeho. Pocit viny není jen o sportu a přírodě v divokém Grónsku, velkou roli hraje věda, ale i radost a zodpovědnost za lidské konání ve snaze snížit dopady cestování na nejnižší možnou míru. Pohádka Johna Shockleeho je pozitivní, inspirativní a zábavná, o tom, že žít své sny lze v jakémkoliv věku. Ski for freedom je neziskový projekt, který má za cíl rozšířit lyžování v Pákistánu, poskytnout potřebné lyžařské vybavení a hledat talenty, kteří by se mohli zúčastnit zimních olympijských her v roce 2022.

Na webu www.SnowFilm.cz můžete pohodlně najít, v jakém nejbližším místě se festival koná a dohledáte zde i další informace k filmům, programu a organizaci. Festivalové aktivity sledujte na facebooku (www.facebook.com/festival.zimnich.sportu/). Nebo také najdete informace na stránkách města www.krasnalipa.cz.

Těšíme se na Vaši návštěvu!

Tým Snow Film fest a pořadatelé za město Krásná Lípa…

Tagy