weby pro nejsevernější čechy

Jak se rodí Večerníčky (Městské muzeum Mimoň)

Takřka do konce prázdnin je v Městském muzeu v Mimoni k vidění „velká rodinná interaktivní výstava“ Jak se rodí Večerníčky.

Mám tohle muzeum dost v oblibě. Nejezdím sice na úplně každou akci a výstavu, která se tu koná, ale přece jen jsem docela častým hostem. Ať už o Vánocích, při mimořádných příležitostech, nebo tehdy, když by se hodilo mít sebou nějaké děti

Tenhle pocit jsem měl i tentokrát. I když, jak se to vezme – část výstavy, pořádané ve spolupráci s Dětským muzeem Moravského zemského muzea, Ateliéry Bonton Zlín a.s. a Českou televizí, je totiž spíš pamětnická, než pro současné děti. Těm asi jméno Hermíny Týrlové či filmy Vzpoura hraček či Uzel na kapesníčku nic moc neřeknou.

Nicméně pro ty menší jsou tu omalovánky, pexeso, loutky, válecí koutek a podobné kratochvíle, pro větší improvizované televizní studio, možnost animace ručně či pomocí počítače, pomůcky pro tvorbu ruchů (nevíte-li, oč jde, najděte si). Nejrůznější typy scénářů k nahlédnutí, spousta velkoformátových panelů se čtením kratším i delším.. A nejvyšší patro – půdní prostor – patří seriálu Pat & Mat (A je to…!). Rekvizity, dioramata, i hlavní hrdinové.

Tagy