weby pro nejsevernější čechy

Liga severu 2018 – šplh

Ve středu 21. března 2018 hostila tělocvična Gymnázia Rumburk v rámci probíhající Ligy severu středních škol Šluknovského výběžku soutěž družstev a jednotlivců ve šplhu na tyči a na laně.

Prý tradiční součást Ligy severu, pro mne novinka, o níž mi hodné tam-tamy přinesly vhodnou informaci, takže jsem po florbalu a futsalu měl možnost zdokumentovat další disciplínu.

Kluci – domácí gympl Rumburk, gympl Varnsdorf a lesárna Šluknov, holky totéž + obchodka/zdrávka. Někteří tradiční účastníci tentokrát vůbec nedorazili (VOŠ, SOŠ a SOŠS a CR, polygrafka). Do pořadí se měly počítat 4 nejlepší časy každé kategorie, což bohužel nešlo splnit, protože některé školy vyškrábly sotva 3 zástupce… Kluci lano, ze sedu, jen rukama, holky tyč – oboje 4,5 metru. Všechno nakonec relativně dobře dopadlo, byť někdo byl spíš jen do počtu a někdo naopak trhal rekordy společně s vlastní kůží. Možné 3 pokusy zdaleka nevyužili všichni. Slíbené oficiální výsledky dorazily stále ještě nedorazily. Pořadí jak družstev, tak jednotlivců tedy nejen na foto v galerii:

DRUŽSTVA DÍVKY:
1. „LESÁRNA“ ŠLUKNOV
2. GYMNÁZIUM RUMBURK
3. GYMNÁZIUM VARNSDORF
4. OA a SZdŠ RUMBURK

DRUŽSTVA CHLAPCI:
1. GYMNÁZIUM RUMBURK
2. GYMNÁZIUM VARNSDORF
3. „LESÁRNA“ ŠLUKNOV

Příští měsíc by měl být pinčes (to mám pár kroků od baráku) a pak fotbal, tak uvidíme.

Tagy