weby pro nejsevernější čechy

Tour prázdninovou kulturou

Léto je v plném proudu, vysvědčení rozdána, pláže volají, města se vylidňují. Máme tu prázdniny, čas klidový, města rozpálená. Na ústecké kulturní frontě ale zdaleka nebude takový klid, jak by se dalo předpokládat. Posuďte sami:

MALÝ HAMBURK

MH je projekt, který má smysl. A jediný cíl – přinést živou hudbu do veřejného prostoru a pobavit. Třetí rok za sebou prokazuje autor projektu a veliký nadšenec Antonín Moravec velikou trpělivost s nepočetným ústeckým publikem, a tak i letos můžete každou neděli od 14 do 18 hodin (a to až do poloviny září) v příjemném prostoru U Mušle v Městských sadech slyšet a vidět více či méně známá hudební uskupení a jednotlivce různých hudebních žánrů (velmi často z regionálních „zdrojů“). Právě ta pestrost a rozmanitost je to, co dělá Malý Hamburk jedinečným a vhodným pro širokou škálu posluchačů.
Souběžně vždy probíhá „druhá scéna“ v Teplicích pod názvem MALÁ PAŘÍŽ se stejným programem.
Podrobnější informace s přehledem účinkujících na fcb Událost – Malý Hamburk.
KAŽDOU NEDĚLI 14.00 -18.00 / VSTUP ZDARMA

LÉTO NA ULICI

Veřejný sál Hraničář i pro letošní léto připravil příjemný program pro všechny, znovu na piazzetě před Hraničářem.
Program bude probíhat ve dnech 11. – 15. 7. a 18. – 21. 7. 2017 vždy od 15.00 hodin. Na co se můžete těšit ? Každý den jiná světová kuchyně k ochutnání. Hudba. Školy tance. Divadlo. Výtvarné dílny, angličtina pro děti, čtení s knihovnou, burza knih. Joga, tai-chi. Deskové hry, šachový turnaj… račte si vybrat. A k tomu:
Živá hudba
11.7. BANDA BRICANDERIA (CZ)
12.7. MADHOUSE EXPRESS (CZ)
14.7. BUSKING DAY – Večer pouličních umělců
19.7. KYTIBOYS (CZ)
21.7 WILD TIDES (CZ) + PRIS (CZ)
Hudební produkce začínají většinou kolem 20 hodiny.

Letní kino na ulici :
11.7. T2 TRAINSPOTTING
13. – 15. 7. film na přání diváků
20.7. LA LA LAND
Promítání začíná vždy po setmění, ne dříve, než ve 21.00

VSTUP NA VŠECHNY AKCE JE ZDARMA!

SPOLEK KULT – KREDENC

Nejnovější ambiciozní projekt Kultu ve spolupráci s režisérem Filipem Nuckollsem vás proveze po Švestkové dráze mezi Lovosicemi a Mostem, a nebude to jízda ledajaká. Více o projektu v samostatném článku.

Představení pro veřejnost :

16. – 18. 8. 2017 (premiéra dvě reprízy)
24. – 2.9. 2017

Nástup k nevšední jízdě Českým středohořím vždy V 19.00 na nádraží v Lovosicích, příjezd zpět cca 21.30 na stejné nádraží.
Představení je vhodné pro děti od 8 let / děti do 15 let platí polovic. Více info a rezervace vstupenek na www.kredenc.net

Určitě si nenechte ujít, půjde o kulturní událost léta 2017 !

DIVADELNÍ ZAHRADA

Po loňském obrovském úspěchu bude se i letos konat ve stínu prvorepublikové Wolfrumovy vily ( dnes sídlo ČRoSever ) divadelní festival Činoherního studia. Je možno jej brát jako nádherné zakončení vydařené 45. sezóny nebo jako vstup do sezóny nové. V hlavní roli tentokrát William Shakespeare:
21.8. ZKROCENÍ ZLÉ ŽENY
22.8. JINDŘICH VI. – 1.díl
23.8. JINDŘICH VI. – 2.díl
24.8. JINDŘICH VI. – 3.díl (třetí repríza)
25.8. RONJA, DCERA LOUPEŽNÍKA (pro dětské diváky)
26.8. DVA PÁNI Z VERONY – derniéra.

Dětské představení začíná 17.00, ostatní vždy ve 20.00.
Neopakovatelná atmosféra, výborné inscenace, divadelní svátek!

Více info a vstupenky na www.divadelnizahrada.cz

A pokud by to někomu bylo málo, stačí přeběhnout z výběžku šluknovského do výběžku frýdlantského, kde se odehraje již 33. LETNÍ JAZZOVÁ DÍLNA KARLA VELEBNÉHO. Letos je přihlášeno podle posledních zpráv 180 frekventantů. Veřejnosti budou přístupné večerně – noční jamsessiony v Besedě, vrcholem pak je velký koncert lektorů (česká jazzová špička) na renesančním nádvoří frýdlantského zámku (16.8. od 18.00) a dva koncerty bandů a jednotlivých hudebních tříd frekventantů v Besedě (17. a 18.8. od 20.00).