weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – třicátý druhý týden roku 2017

Směrem ke konci víkendu stoupá četnost akcí stejně jako temnota oblohy a pravděpodobnost deště.

V pátek 11. srpna 2017 začíná 35. ročník mezinárodního dálkového turistického pochodu Skalními hrádky Labských pískovců a potrvá až do neděle. Byl jsem letos lákán na druhý břeh, abych pomohl s organizací. Jenže dokud mohu a nohy dovolí, raději se budu účastnit, než vypomáhat – i po zkušenostech s Pohádkovým lesem, kde jsem se zatloukl na stanovišti. V Loretě je letos v létě podruhé možno účastnit se zábavné hry.

Sobota 12. srpna 2017 je tak trochu přeplněná. Z Krásné Lípy startuje hlavní část tras Skalních hrádků. S Natálií další brigáda na Doláku. Triatlon v Kytlicích nebo v Mimoni. 17. Tolštejnské slavnosti s jarmarkem, vernisáží, módní přehlídkou, divadlem a spoustou dalšího doprovodného programu. Ze Šluknova se bude putovat za tajemstvím fukovských stromů. Hudba v Rumburku, punk na koupališti ve Velkém Šenově. A samozřejmě pozvánka na večer do Krásné Lípy:

Zveme vás tuto sobotu 12. 8. 2017 od 18 hodin kostela sv. Máří Magdalény v Krásné Lípě na koncert skladatele, profesora a výtvarníka s netradičním vzhledem Vladimíra Franze. Koncert se ponese v duchu hudby složené pro náš kraj.

Jana Drobečková

místostarostka města

Masarykova 246/6

407 46 Krásná Lípa

e – mail: drobeckova@krasnalipa.cz

GSM: + 420 721 828 939

V neděli 13. srpna 2017 startuje u varnsdorfské Lidovky další ročník Tour de Jedlová, odpoledne samozřejmě Filipov, jako každou neděli až do konce prázdnin. A Varnsdorf hraje fotbal s Českými Budějovicemi.

Na další koukněte do plakátků, i když je stejně jako vždycky zdaleka nemáme všechny. Něco najdete také v našem kalendáři. Nikdy ale nemůžeme tvrdit, že bychom snad všechno věděli