weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – třicátý šestý týden roku 2017

První školní týden za námi, kde si tedy odpočinout na jeho konci?

Čtvrtek 7. září 2017 – vycházka v Rumburku a ve shodném čase krajský přebor nejmladšího žactva v atletice na rumburském stadionu.

Pátek 8. září 2017 – tradiční malování na Sohlandu a noc pro netopýry s pracovníky Národního parku tentokrát v Jiříkově.

V sobotu 9. září 2017 začínají Dny evropského dědictví. Situace je pořád stejná. „Ježiš, a co byste tu jako chtěl otevřít?“ No, on by vlastně stejně nikdo nepřišel, jako na milion dalších akcí, takže je to vlastně úplně jedno. A kdo nechce sedět na zadnici, rád vyrazí kamkoli do okolí, kde se to akcemi jen hemží. Nebo si lze vybrat z nabídky Mariánských poutí.

A co v sobotu dál? Opět nepojedu s krásnolipskými turisty, kteří tentokrát míří do okolí Zákup. Nepojedu ani do Rumburka na streetball, křížící se s druhým Festivalem volnočasových aktivit SI. Ani nebudu na Doláku nebo v Království na hasičské soutěži (vtipný plakát, když na něm není žádný čas). Ani pohádkový les ve Šluknově, ani žádná cyklistika (Okruhy pod Jehlou nebo časovka Lužický hrb). Ani na poslední chvíli objevený biatlon v Mikulášovicích. Asi se mihnu před varnsdorfskou knihovnou na akci DDM, kterou již tradičně tahle instituce nepropaguje na svém webu. A pak si možná odskočím do Rumburku na sousedský pochod. Pro milovníky hudby je tu pak ještě večer v Homegrown Clubu ve Varnsdorfu Jana Šteflíčková.

V neděli 10. září 2017 bych se možná mohl vrátit do Rumburku na stadion, svůj krajský přebor v atletice tu budou mít muži a ženy. Děti si mohou užít sportovního dne s fotbalisty v Horním Podluží.

Na další koukněte do plakátků, i když je stejně jako vždycky určitě nemáme všechny. Něco najdete možná také v našem kalendáři. Nikdy ale nemůžeme tvrdit, že bychom snad všechno věděli