weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvanáctý týden roku 2018

Pokud jste nepostřehli, prý začalo jaro. A tak sníh nesníh, mráz nemráz, o víkendu se na mnoha místech zahajuje tursitciká sezóna, byť poslední dobou s ustupující epidemií víc a víc lidí dál kosí chřipka…

To, co mne zajímá, začíná až v sobotu 24. března 2018. Po pár letech vynechám sraz turistů, protože dám přednost snažení varnsdorfské atletiky a půjdu do sportovní haly na Velikonoční laťku. Tím pádem neuvidím ani Velikonoční trhy v rumburské knihovně, které pobavily tím, že na plakátě je ze všech účinkujících jmenována jen VOŠ, SPŠ a SOŠS a CR Varnsdorf a ZUŠ Varnsdorf. Prostě taková rumburská akce. Vynechám i velikonoční nahánění zajíčka na šluknovském zámku, bohužel i koncert v Doubici či návrat Abraxas do Varnsdorfu (tentokrát Homegrown Club). Dojdu se jako obvykle podívat na basket, a ač mi bylo naznačeno, že bych se zajímat měl, plesy prostě nejsou moje parketa, takže tam mě někdo těžko uvidí.

Neděle 25. března 2018 je jasná. Jen je trochu pitomé psát o něčem, co je nejspíš už plně obsazeno. Rád bych sice stihnul žehnání v Lipové a koncert v Krásné Lípě, ale moc optimisticky to nevidím.

Zbytek hledejte v našem kalendáři a na připojených plakátech. Nebo taky někde jinde – opakuji stále dokola, že neumíme najít zdaleka všechno.