weby pro nejsevernější čechy

Terminus. Divadlo, které vás povznese, chytne a nepustí.

Nejenom ústeckým činoherákem  živ je divák, v tomto případě já. Čas od času si, většinou na doporučení, odskočím do Matičky nad Vltavou objevit skvělý kus. Tentokrát Vás chci pozvat do milého Divadla v Celetné, kde se ve čtvrtek 25.dubna vrátila na prkna úžasná inscenace textu Marka O´Rowea TERMINUS (delší pauza byla způsobená radostnou událostí, neboť Tereza Rumlová se stala maminkou).

Nádherný text, navíc lahodně „přebásněný“, jehož rytmus připomíná rapování, což mu dodává spád a udržuje diváka přirozeně v toku děje. Tři monology ze současného Dublinu. Drsné příběhy, zpočátku realistické, později jimi začínají prostupovat démoni a andělé…Prolínající se monology tří lidí, kteří nám vyprávějí svoje životní příběhy plné touhy a zklamání. Ale i přes vážné téma je hra plná osobitého humoru, naděje, očekávání a smíření. Žena ve středním věku, mladá dívka a mladý muž–všichni se silným osobním příběhem–putují každý za svým „konečným“ cílem ulicemi Dublinu. Všechny tři příběhy se postupně protnou a spojí se tak v jeden.

Celá inscenace ve výtečné režii Marka Němce je korunována skvostnými hereckými výkony Barbary Lukešové, Terezy Rumlové a  Ladislava Hampla.Dvouhodinová jízda, která Vám nedá vydechnout…inu, jak pravila moje kamarádka Lenka: upozorňuji, že tato hra je vysoce návyková a způsobuje závislost! (potvrzuji, a rád, už mám lístky na červen).

Takže CHOĎTE DO DIVADLA!