weby pro nejsevernější čechy

Obránce Ronald Knot je novou posilou obranných řad Bílých Tygrů

Čtyřiadvacetiletý obránce Ronald Knot je novou letní posilou Bílých Tygrů. S vedením libereckého klubu se odchovanec pražské Slávie dohodnul na dvouletém kontraktu s případnou roční opcí. Pro urostlého beka bude angažmá pod Ještědem jeho čtvrtým v české extralize. Naposledy hájil Ronald Knot barvy chomutovských Pirátů.

Vyjádření sportovního ředitele Filipa Pešána:„S příchodem Ronalda Knota dochází k omlazení našich obranných řad. Rony je ofenzivní obránce s výbornou střelou, je v ideálním hokejovém věku a s ideálními fyzickými parametry. Čeká ho u nás hodně práce, ale jsem si téměř jistý, že když projde úspěšně naším procesem, může v budoucnu atakovat i národní tým a zajímavé zahraniční angažmá.“

Profil Ronalda Knota:

Vytáhlý obránce spojil celou svojí mládežnickou kariéru s pražskou Slavií. V letech 2009 a 2010 tu slavil s dorostem dvakrát mistrovský titul, pravidelně navíc reprezentoval v mládežnických kategoriích. V roce 2012 se zúčastnil domácího šampionátu osmnáctiletých, o dva roky později se představil na mistrovství světa „dvacítek“ ve Švédsku.

Premiéru v seniorské extralize si odbyl ve svých osmnácti, kdy nastoupil proti Zlínu. První bod zaznamenal ve svém třináctém startu v nejvyšší soutěži. Stalo se tak 29. října 2013 doma s Karlovými Vary. Přesně o rok později v extralize premiérově skóroval, kdy doma gólem nastartoval obrat s Litvínovem, který vedl na Slavii už 3:0, ale nakonec prohrál 3:6.

Před sezonou 2017/18 poprvé ve své kariéře změnil klubové barvy, když ze Slavie přestoupil do Mladé Boleslavi. Ještě v téže sezoně se mladý obránce stěhoval do Chomutova a na severu Čech setrval také v poslední sezoně 2018/19. V trápícím se klubu prožil svoji bodově nejpovedenější sezonu v extralize. V 51 startech nastřádal 17 bodů za 6 přihrávek a 11 asistencí.

 

Tagy