weby pro nejsevernější čechy

Chystáte se na Olympiádu dětí a mládeže? Stáhněte si aplikaci!

Liberecký kraj vsadil na digitální technologie a připravil mobilní aplikaci s informacemi o Letní olympiádě dětí a mládeže (ODM 2019). Již nyní si ji můžete stáhnout pro Android iiOS, a to zdarma. Všechny potřebné informace v ní najdou jak diváci, tak sportovci.

Aplikace pod názvem ODM 2019 obsahuje celý program her, ať už sportovních utkání či akcí zahrnutých v doprovodném programu. K dispozici v ní budou aktuální výsledky ze všech sportovišť i průběžné pořadí jednotlivých krajů. Každý si může vytvořit svůj vlastní harmonogram tak, že si do kalendáře zaznamená nejen sportovní klání, která chce vidět, ale i koncerty nebo další akce v rámci doprovodného programu.

„Aplikace je pro všechny – pro sportovce i veřejnost. Jejím úkolem je, aby všichni její uživatelé měli u sebe veškeré informace,“ vysvětluje člen přípravného týmu ODM 2019 Miroslav Šourek. Každý tak ve svém mobilu najde podrobnosti o jízdních řádech speciálních olympijských autobusů, kontaktní telefony na dispečink, navigaci a sportovci denní jídelníček. Aplikace ODM 2019 umí také odpovědět na často kladené dotazy o ztrátách a nálezech, první pomoci nebo na jiné praktické otázky.

Liberecký kraj svěřil vývoj mobilní aplikace letošnímu maturantovi SPŠSE a VOŠ Filipu Čackému. „Byl to náročný úkol, ale o mobilní aplikace se zajímám dlouhodobě a měl jsem možnost spolupracovat s firmou Skeleton Software, kde jsem dlouhodobě na praxi, tak jsem do toho šel. Nakonec se aplikace stala i mou maturitní prací,“ říká Filip Čacký.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Olympiády dětí a mládeže 2019 (ODM 2019) se zúčastní na 4 000 sportovců a trenérů z celé České republiky. Soutěžit se bude v devatenácti disciplínách na 24 sportovištích.  Slavnostní zahájení ODM 2019 se uskuteční 23. 6. od 17 hodin v HomeCredit Aréně v Liberci.

Více informací na www.olympic.cz/odm.