weby pro nejsevernější čechy

Tři, dva, jedna, start! iQLANDIA odpaluje svou raketu na Vesmírnou misi

Jsou věci mezi nebem a Zemí… a Měsícem. Právě k našemu nejbližšímu vesmírnému sousedovi se můžete vydat prostřednictvím Laborek pro veřejnost s názvem Vesmírná mise v liberecké iQLANDII, která startuje v červenci a bude probíhat denně od 10 a 14 hodin po celé letní prázdniny.

Už tomu bude 50 let, co se lidská noha prošla po Měsíci. Než zde však posádka Apolla 11 hrdě vztyčila americkou vlajku, museli její členové absolvovat dlouhou cestu vesmírem. A jak vůbec taková vesmírná výprava vypadá, z jakých materiálů je vyrobena kosmická loď a jak se liší od raketoplánu? To a mnohem více se dozvíte na Vesmírné misi. „Na pěti stanovištích je pro návštěvníky připraveno několik úkolů, díky kterým lépe pochopí náročnost vesmírných expedic. Také zjistí, čím se liší rozptyl světla v atmosféře na Zemi a na Měsíci, a proč my pozemšťané vidíme modré nebe,“ uvádí Petra Desenská, programová manažerka iQLANDIE. Každý si bude moct vyrobit i svoji vlastní raketu a na závěr Laborek pro veřejnost si vyzkoušet její letové vlastnosti.

Laborky pro veřejnost s názvem Vesmírná mise probíhají během letních prázdnin denně od 10 a 14 hodin. Vzhledem k omezené kapacitě je nutné si vyzvednout na pokladně rezervační lístek. Vstupné je zdarma v rámci vstupu do expozic.

Tagy