weby pro nejsevernější čechy

Výstava na krajském úřadě představí kampaň Mít domov a rodinu — samozřejmost, nebo vzácnost?

Celkem deset organizací představí svou činnost v rámci kampaně, jež nese název Mít domov a rodinu — samozřejmost, nebo vzácnost? na výstavě, která bude k vidění ve vstupním vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje od 5. do 27. srpna.

Cílem kampaně je zlepšit povědomí veřejnosti o náhradní rodinné péči a zvýšit počet žadatelů
o vykonávání náhradní rodinné péče. Záštitu nad akcí převzal náměstek hejtmana Libereckého kraje Pavel Svoboda.

„V Libereckém kraji máme nyní přibližně 100 dětí, vhodných k předání do náhradní pěstounské péče. Pěstounů je však stále nedostatek. Za loňský rok doputovalo na Krajský úřad pouze 37 žádostí od zájemců o náhradní rodinnou péči. Proto v kraji už od roku 2015 děláme kampaň Mít domov
a rodinu — samozřejmost, nebo vzácnost?. V ní zájemcům vysvětlujeme, co pěstounská péče obnáší a jak je pro vývoj dětí, žijících v ústavech a domovech, důležitá,“
uvedl náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí kraje Pavel Svoboda.

Výstava na krajském úřadě představí akce, které se v rámci kampaně uskutečnily a přinese také základní informace o náhradní rodinné péči, doplněné o vyjádření pěstounů z Libereckého kraje.

Slavnostní vernisáže, která začne v pondělí 5. srpna od 15 hodin, se zúčastní také několik pěstounů. Kdo bude mít zájem, může se jich zeptat na podrobnosti o pěstounské péči.

 

Tagy