weby pro nejsevernější čechy

Kraj dokončil opravu silnice ve Vítkovicích v Krkonoších, na Jilemnicku se nového povrchu dočkají řidiči i na dalších úsecích

Celkovou rekonstrukcí za 8,5 milionu korun prošel 1,3 km dlouhý úsek silnice ve Vítkovicích v Krkonoších. Do konce října letošního roku Liberecký kraj dokončí velkoplošnou opravu vozovky silnice III. třídy Hrabačov–Křížlice. V listopadu se nové silnice dočkají také občané v Jilemnici, v Žižkově ulici.

Na silnici II/286 v úseku Dolní Vítkovice – Na Starém Mlýně došlo ke kompletní výměně vozovkových vrstev a k úpravě a napojení stávajících přilehlých nemovitostí, hospodářských sjezdů a křižovatek. Silničáři vyčistili příkopy a rigoly včetně obnovy jejich tvaru a sklonu. Úsek silnice má také nové dopravní značení, krajnice, kamenné krajníky a podobrubníkový rigol z kostek. „Celkové náklady na rekonstrukci dosáhly 8,5 milionu korun. Jsem rád, že nám pomohly peníze z dotace Státního fondu dopravní infrastruktury,“ vysvětlil Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Ke konci se blíží i velkoplošná oprava 2,1 kilometru dlouhého úseku silnice III/28620 Hrabačov–Křížlice na Jilemnicku. „Oprava vyjde na 10,1 milionu korun. Stavební práce probíhají za úplné uzavírky provozu. Pevně věřím, že řidiči se projedou po novém povrchu již na přelomu letošního října a listopadu,“dodal náměstek Sviták.

V listopadu kraj dokončí též kompletní rekonstrukci silnice II/293 v Jilemnici, Žižkově ulici. Ve spolupráci s městem Jilemnice zde dochází k humanizaci úseku silnice II. třídy včetně výstavby nové okružní křižovatky. Kraj na to získal dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. K slavnostnímu ukončení rekonstrukce dojde 22. listopadu letošního roku.

 

Tagy