weby pro nejsevernější čechy

Připravujete projekt? Zaregistrujte se a kraj pomůže vyhledat zdroje pro jeho realizaci

Soukromé firmy, veřejné instituce, ale i podnikatelé, kteří plánují své projekty v Libereckém kraji, je opět mohou zaregistrovat do Databáze projektových záměrů Regionálního akčního plánu 2020 Libereckého kraje. Díky tomu získají informace o tom, jak čerpat evropské, státní či krajské peníze přesně tak, jak potřebují. Jednotlivé projekty lze přihlásit na webových stránkách www.rsk-lk.cz/databaze.

Liberecký kraj dlouhodobě mapuje, jak lidé i organizace dokáží čerpat peníze na své plány a dále je uskutečňovat. I k tomu zmíněná databáze přispívá.

,,Díky tomu můžeme snadněji a účinněji hospodařit s finančními prostředky a účelněji cílit na rozvoj celého regionu,“upřesnila Radka Loučková Kotasová, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Zároveň tak kraj může lépe komunikovat se státem a tedy i s těmi, kdo připravují operační programy; to přispívá k tomu, aby peníze směřovaly tam, kam mají. ,,Pevně věřím, že informace o lokálních projektech poslouží také při vyjednávání a cílení evropských dotačních prostředků do našeho regionu,“řekla radní.

Ti, kteří se do databáze zaregistrují, se nemusí bát o únik dat. „Všechny informace osobního a citlivého charakteru nebudou nikde veřejně dostupné a slouží pouze pro potřeby kraje,“ubezpečila radní.

V regionu se od začátku tohoto operačního období úspěšně uskutečnilo celkem 442 projektů. „Výdaje na ně činily přes šest miliard korun. Každý z těchto projektů pomáhá náš kraj rozvíjet směrem vpřed,“ uzavřela Radka Loučková Kotasová.

 

Tagy