weby pro nejsevernější čechy

Novinky v iQPARKU: Rozhýbejte s dětmi vzducholoď

Liberecký iQPARK představuje hned čtyři novinky v expozici Schopnosti a dovednosti. S dětmi si tu vyzkoušíte, jestli reagujete rychleji než Usain Bolt, vyskočíte vysoko jako kůň nebo dokážete rozpohybovat vzducholoď. To vše na pozadí interaktivní stěny s leteckou tematikou.

Vžijte se do kůže pilota, kterému se zblázní kontrolky na palubní desce. Dokážete co nejrychleji pozhasínat všechna blikající tlačítka? To záleží na tom, jak máte dobrý postřeh. „Průměrná reakční doba člověka se pohybuje kolem 0,25 sekundy. Za posledních tři sta let ale lidstvo ‚otupělo´ a naše reakce jsou stále pomalejší. Lze to však trénovat a zlepšovat se. Například světoznámý sprinter Usain Bolt dokáže zareagovat na výstřel startovací pistole i během 0,146 sekundy,“ uvádí Jaromír Renger, manažer expozic iQPARKU.

Dejte kolečka dohromady a rozhýbejte letadlo

Už vaše děti doma složily a rozmontovaly kdejakou stavebnici a myslíte, že je nic nového nepřekvapí? Nechte je sestavit systém z ozubených kol! Pokud kola správně propojí na magnetické stěně a zatočí klikou, pak nad jejich hlavami proletí vzducholoď, balón či letadlo.

Připravit, pozor, skok

Jestli vám doma děti skáčou po hlavě, tak v iQPARKU se vyskáčou do zásoby. Stačí se pořádně odrazit a při skoku zmáčknout co nejvýše umístěné tlačítko. Na displeji rázem zjistí, jestli se mohou srovnávat s blechou, nebo jestli by jejich výkon mohl konkurovat i kočkovité šelmě. Ta totiž klidně přeskočí i dvoumetrovou překážku. Obdobně funguje i exponát, díky němuž zjistíte, jak velké máte rozpětí paží. Tentokrát ale už bez skákání.

 

Tagy