weby pro nejsevernější čechy

Petr Jelínek zůstává v Liberci

Petr Jelínek přidal svůj kapitánský podpis pod novou smlouvu. S vedením Bílých Tygrů se pětatřicetiletý útočník dohodl na kontraktu s délkou trvání do 30. 4. 2022. Liberecké angažmá je jeho druhým v české extralize. A velmi úspěšným. Zkušený centr s Bílými Tygry vybojoval dvě extraligová stříbra a především mistrovský titul. Je podepsán také pod ziskem čtyř Prezidentských pohárů pro vítěze základní části extraligy. K posledním dvěma dovedl liberecký tým v roli kapitána.
Dlouhodobě nejúspěšnější extraligový hráč na vhazování nastoupil v tygřím dresu už k 364 zápasům,ve kterých si připsal 185 kanadských bodů.
Vyjádření sportovního ředitele Filipa Pešána:
„Petr Jelínek se během svého libereckého angažmá stal duší a základním stavebním kamenem A týmu a celé naší organizace. Je podepsán pod všemi úspěchy Bílých Tygrů posledních let. Jsem velmi rád, že se Petr rozhodl plnit po další dva roky roli kapitána Bílých Tygrů, přestože měl nabídky také z jiných klubů. Je skvělé mít v týmu hráče nesporných hokejových a také osobnostních kvalit. Jsem přesvědčen, že nám pomůže vychovat mnoho mladých hráčů, protože se od něho mají čemu naučit.“
Profil Petra Jelínka:
Syn někdejšího medailisty z olympijských her i mistrovství světa, hokejisty Tomáše Jelínka, se narodil 19. června 1984 v Praze. S hokejem začínal ve Slavii, kde si zahrál dorostenecké i juniorské finále.
Debut v extralize si za sešívané odbyl už v sezoně 2003/2004. Působil i v nižších zámořských soutěžích, své si odehrál také v mládežnických reprezentacích.
Po sbírání zkušeností dostal další šanci v extralize znovu v ročníku 2006/2007 a od roku 2008 už byl jedním ze základních stavebních kamenů slávistického týmu. Jelínek dál pokračoval v kariéře ve Slavii, ale po vypadnutí Pražanů v předkole play-off 2013/2014 s Pardubicemi mu vedení klubu neprodloužilo smlouvu. Důrazný centr tak v květnu 2014 zamířil do Liberce. Pod Ještědem se hned
zařadil mezi hlavní lídry kabiny a tahouny tygří ofenzivy.
Skvělé výkony předváděl také během mistrovského ročníku 2015/16. Během základní části byl po boku Lukáše Krenželoka a Jakuba Valského součástí nejproduktivnějšího útoku celé extraligy. On sám si připsal 33 bodů a byl jednou z klíčových postav v cestě za historicky prvním titulem Bílých Tygrů.
V následující sezoně svou bilanci ještě o čtyři body vylepšil a stal se nejproduktivnějším hráčem
Liberce. Svými výkony si poprvé v kariéře vysloužil pozvánku do seniorské reprezentace. S Tygry podruhé v řadě ovládl základní část, a nakonec si na krk pověsil extraligové stříbro. Produktivitu si udržel i v následujících ročnících.
Do sezony 2018/19 vstoupil zkušený forvard jako nový lídr tygří smečky a v roli kapitána dovedl tým k titulu vicemistra a zisku pátého Prezidentského poháru. O rok později Bílí Tygři s kapitánem Jelínkem v čele opanovali 52. extraligových kol znovu. Petr Jelínek tak během svého libereckéhoangažmá vybojoval s Tygry mistrovský titul, dvě extraligová stříbra a čtyři Prezidentské poháry.

Tagy