weby pro nejsevernější čechy

Na Křehkou krásu si našly cestu tisíce návštěvníků

Více než sedm tisíc návštěvníků si našlo cestu na devátý ročník výstavy Křehká krása, který se konal od minulého čtvrtka do neděle v areálu Eurocentra v Jablonci nad Nisou. Největší výstavy svého druhu nejen v České republice, ale i v Evropě se zúčastnil rekordní počet vystavovatelů, kteří nabízeli své zboží v pět desítkách stánků.

Jakkoliv byl divácký ohlas značný, návštěvnost byla slabší než jindy: ovlivnilo ji tropické počasí a obavy z koronaviru — kvůli němu museli pořadatelé přijmout některá bezpečnostní opatření. Nepřijeli ani návštěvníci ze Saska a Polska. „Jsem velmi ráda, že vystavovatelé nakonec šli do rizika, výstavy se zúčastnili a ukázali své umění. Lidé je odměnili návštěvou. Sice nižší, než jsme zvyklí, ale v situaci, kdy se řada lidí bojí větších shromáždění, jsou pořadatelé spokojeni a my jako tradiční podporovatel výstavy také,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Pořádající Svaz výrobců skla a bižuterie hodnotí právě skončenou Křehkou krásu pozitivně. „Děkujeme všem partnerům, vystavovatelům i návštěvníkům. Podpořili bižuterní a sklářský průmysl, který prožívá obtížné období restartu. Svaz připravuje další zajímavé akce, dvě nejbližší se uskuteční v rámci víkendu Křišťálového údolí ve dnech 7. a 8. listopadu,“ prohlásil Pavel Kopáček, předseda představenstva Svazu výrobců skla a bižuterie.

Tagy