weby pro nejsevernější čechy

Výstava ve vestibulu krajského úřadu představí turistické regiony

Vestibul budovy Krajského úřadu Libereckého kraje hostí minimálně do konce letošního roku výstavu, která se zaměřuje na turisticky atraktivní cíle kraje. Výstava fotografií a propagačních předmětů nese název „Regiony se představují“. Pokud to epidemiologická situace dovolí, expozice bude k vidění i na začátku příštího roku. 

„Liberecký kraj za poslední léta významně zvýšil podporu turistických regionů. Jako jeden z mála krajů nejdeme cestou zřízení krajské destinační společnosti, která by pro nás znamenala mnohem vyšší náklady. Turistické regiony vzájemně spolupracují, jejich zástupci svou oblast dokonale znají a jsou tak schopni poskytnout návštěvníkům odpovídající servis,“uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Na území Libereckého kraje se nachází pět unikátních turistických oblastí, které poskytují svým návštěvníkům rozmanitou nabídku od poznávací, přes aktivní až po relaxační dovolenou. Vybírat mohou z atraktivit třech pohoří, z četných vodních ploch, rozlehlých lesů, kulturních památek, zajímavých měst a přírodních krás.

Jednotlivé výstavní panely zobrazují všech pět regionů Libereckého kraje – Český ráj, Jizerské hory, Lužické hory, Krkonoše a Máchův kraj. Dalším tématem výstavy, které tyto destinace vzájemně propojuje, je Křišťálové údolí. Zájemci si tak mohou prohlédnout základní infografiky, propagační materiály, předměty a výběry fotografií z jednotlivých turistických regionů.

Cílem výstavy je rozšířit povědomí o turistických regionech, jejich přírodních a historických atraktivitách a poděkovat fotografům za celoroční spolupráci.

Tagy