weby pro nejsevernější čechy

Šperky z Křišťálového údolí nosí hraběnka z Wessexu i Zlatá slavice

Řadu let se designérka Štěpánka Tóth Kurfiřtová zabývá výrobou šperků v kombinaci s přírodními kameny. Původně působila jako učitelka v mateřské škole, aby posléze přešla pod křídla svého otce Manfreda Lindnera, který jako zkušený brusič polodrahokamů položil základy malé rodinné firmy, která působí v Křišťálovém údolí.

V roce 1992 se vydala Kurfiřtová na cestu své vlastní autorské tvorby. Časem se jí podařilo vybudovat vlastní značku Stefany. Kus rodinné tradice předala Kurfiřtová své dceři Adéle, která ji dnes tvoří a rozvíjí společně s ní. Také s otcem Manfredem Lindnerem se schází dodnes.
„Až to situace dovolí, vydejte se do její dílny. Uvidíte celou plejádu drahých kamenů i hotových šperků. Zkušenost výtvarnice je znát na první pohled. Jakmile drží kámen v ruce, její představivost se rozeběhne a podle jeho tvaru, barevnosti a charakteru nastíní budoucí majitelce podobu šperku,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.
Šperky Stefany nosí ženy nejen v Čechách, ale po celém světě. Mezi známé osobnosti, které se jimi zdobí, patří například Sophie, Její královská Výsost hraběnka z Wessexu, bývalá první dáma České republiky Livie Klausová, zpěvačka Helena Vondráčková a mnoho dalších.
Zákazníci si mohou vybrat u Stefany ze široké škály ruční výroby nebo si objednat šperk na zakázku. Kámen lze zaslat poštou, firma posoudí možnost jeho zasazení, a pokud to bude možné, vytvoří z něj klenot. Šperky v pravých kovech nejprve vymodelují z kovu bižuterního, a pokud zákazník odsouhlasí jeho design, tvoří je ze zlata a stříbra. U drahých a luxusních šperků je vhodná osobní konzultace.

Tagy