weby pro nejsevernější čechy

Kleinertova vila je na prodej. Město čeká na nejlepší nabídku.

Areál na okraji Liberce – Kleinertova vila – bývalá oční léčebna Machnín je na prodej. Zastupitelé města Liberce prodej areálu schválili na začátku letošního roku.
Nabízíme k prodeji jedinečný areál bývalého očního sanatoria Machnín, pro který město nemá využití. Zájem o podrobnější informace k naší nabídce je veliký. Věřím, že obdržíme finančně zajímavé nabídky investorů, kteří přinesou do areálu nový život,“ říká primátor města Jaroslav Zámečník.

Zájem o areál bývalého očního sanatoria je překvapivě velký. Město čeká na nejlepší nabídku.

Bývalé oční sanatorium je situované u silnice z Chrastavy do Kryštofova údolí. Jedná se o slunný rovinatý areál s vzrostlými stromy, s přístupem k řece, z části oplocený masivní historickou zdí. Z vily je výhled přímo na zříceninu hradu Hamrštejn. Hlavní budovu (č.p. 99) dal roku 1882 postavit jako rodinné sídlo místní továrník. Zasadil ji do lesoparku.
Součástí areálu je historický domek správce, který je ve výborném stavu. Tento objekt (č. p. 128), je v současné době užívaný nájemcem. Jedná se o architektonicky zajímavou stavbu. Součástí areálu je i
tzv. strážní věž (č. p. 129).

Areál je napojen na rozvod elektrické energie a na veřejnou vodovodní síť.
Minimální cena: 20 222 000 Kč (529 Kč za m²)
Informace na úřední desce: VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA PRODEJ BÝVALÉHO AREÁLU „OČNÍ SANATORIUM MACHNÍN“
Nabídky je možné podávat do 21.4
Pro zájemce je možné domluvit prohlídku, po předchozí telefonické domluvě s Marií Hozákovou, referentkou oddělení majetkové evidence a dispozic, odboru majetkové správy, tel.: +420 485 243 315, e-mail: hozakova.marie@magistrat.liberec.cz

Tagy