weby pro nejsevernější čechy

Adrenalin v kraji: obří houpačka i nafukovací koule

Srdce buší jako o závod, oční zornice se rozšíří a plíce ventilují víc vzduchu. Přesně to se začne dít, když žilami proudí adrenalin, hormon zodpovědný za to, že je člověk najednou schopen extrémních fyzických výkonů. Pro leckoho se adrenalinové aktivity stanou doslova závislostí. V Libereckém kraji si mají pro ukojení svých vášní z čeho vybírat.

„V posledních letech je nabídka adrenalinových zážitků velmi využívaná a stále se rozšiřuje. A tak i ti, kterým nestačí adrenalin z běžných sportů, pro sebe něco zajímavého najdou,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Doporučit lze například bobovou dráhu v Harrachově; jakkoliv jde v tomto případě o poněkud umírněnější zážitek, přesto dokáže kilometrová jízda se 17 zatáčkami nabudit. Osvětlení celé trasy navíc umožňuje i večerní jízdy pod hvězdami.

V adrenalinovém parku Yellow Point ve Špindlerově Mlýně lzenechat stranou strach z výšek, protože většina tamních lanových překážek je umístěna ve výšce kolem 18 metrů. Nechybí ani obří houpačka, která je dokonce jednou z největších v Evropě.Šlehačkou na dortu mezi atrakcemi je pak 120 metrů dlouhá jízda na ocelovém laně ve výšce 25 metrů podél přehradní hráze Labská.

Kdo má chuť zavřít se do nafukovací devadesátikilové koule a skutálet se dolů z kopce, může vyzkoušet zorbing ve Vrchlabí. K dispozici tu mají dvě dráhy – jednu pomalejší, jednu rychlejší.

Tagy