weby pro nejsevernější čechy

Golf – sport pro každého. Nejvýš položené hřiště v Česku obklopují lesy Krkonoš

Zábava pro horních deset tisíc. Takové přízvisko si s sebou dlouhá léta nesl golf, oblíbený zejména mezi dobře situovanými podnikateli. Časy se však změnily a oddávat se tomuto sportu může prakticky každý. Liberecký kraj se navíc může pochlubit nejvýše položeným golfovým hřištěm z celé republiky.

„Golfová hřiště navštěvují i lidé s běžnými příjmy a Liberecký kraj nabízí hned několik možností, kde mohou tento sport provozovat,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Golfových hřišť je Česku více, to nejvýše položené se nachází v Harrachově. Tamní Golf Club se nalézá ve výšce 730 metrů nad mořem a obklopujejej malebná příroda západních Krkonoš.

Jedno z golfových hřišť, která umožňují i úplným začátečníkům poznat taje golfové hry a začít ji aktivně provozovat, je golfové hřiště Grabštejn. Královský Golf Club Malevil zase nabízí osmnáctijamkové hřiště rámované hvozdy a typickými kužely lužických kopců. Golfové hřiště s mistrovskými parametry nabízí Ypsilon Golf Resort LiberecLiberecký Golf Club se pak rozkládá na úctyhodných 40 hektarech, kde je aktuálně 18 normovaných jamek, otevřený i krytý drivingrange pro trénink odpalů i cvičný putting green.

Náročnější golfisté si na své přijdou na údajně jednom z nejkrásnějších českých přírodních hřišť, které obhospodařuje Golf Club Ještěd. Nachází se na slunném úpatí Ještědu. Hřiště je technicky náročné a skrývá v sobě řadu vodních překážek i terénních záludností.

Tagy