weby pro nejsevernější čechy

Kraj představí obnovené brownfieldy. Přihlaste se na vyjížďku

Některé stále chátrají, jiné už se dočkaly záchrany a slouží svému původnímu anebo zcela novému účelu. Řeč je o brownfieldech, opuštěných zemědělských či průmyslových stavbách, které nemají využití. Jak pro ně najít nový smysl napoví výjezd napříč krajem, který Liberecký kraj ve spolupráci s Agenturou regionálního rozvoje uchystal pro zájemce na 23. listopad.
„Brownfieldy skýtají pestré možnosti k nejrůznějšímu dalšímu využití, ať už třeba pro podnikání, bydlení nebo volnočasové aktivity. V Libereckém kraji jich na oživení čeká ještě řada. Tento výlet představí zdařilé ukázky toho, jak brownfield vrátit zpět do života a může být pro ty, kteří se o tuto tématiku zajímají a o pořízení nějakého brownfieldu třeba uvažují, dobrou inspirací,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.
Výprava se uskuteční v úterý 23. listopadu od 10 hodin, přičemž sraz registrovaných účastníků je před Krajským úřadem Libereckého kraje v 9.30. Návrat bude v 16.00. Účast je bezplatná a kapacita je omezena. Podrobné informace včetně itineráře a registračního
formuláře se nalézají na webovém odkazu

Brownfields TRIP Libereckého kraje


Během dne si účastníci prohlédnou několik jedinečných a inspirujících míst, na nichž se seznámí s historií objektů a jejich proměnou do dnešní podoby. Navštíví i některé stavby, které nejsou běžně přístupné. Jednotlivými zastávkami budou bývalá textilní továrna v Andělské hoře u Chrastavy, zauhlovací a vodárenská věž ve Vratislavicích nad Nisou, lezecká aréna Makak v Jablonci nad Nisou, Kittelův dům v Krásné a železnobrodský Ateliér v bývalé tovární kotelně.

Tagy