weby pro nejsevernější čechy

Fly To Mars vydávají desku Náladám

V magické datum 22. 2. 2022 vydávají ústečtí elektro-rockoví Fly To Mars po patnácti letech svoji novou desku Náladám. Oproti předchozí silně elektronické tvorbě sází novinka na uvolněnější a přímočařejší zvuk. Aranže se snaží držet koncertního zpracování. Tradiční elektronika kapely zde spíše písně jemně doplňuje..
Kapela svůj tradiční perfekcionalismus neodložila ani při přípravě této nahrávky. Ta byla několikrát roztočená a postupně se vyvíjela a měnila společně s kapelou. Původní základy k současné desce vznikly dokonce už v roce 2008 a naopak poslední verze songů se dočkaly až 20 různých verzí mixů.. V dlouhém mezičase během kterého písně vznikaly, prošlo kapelou několik ústeckých hudebníků a teprve před pár lety se sestava ustálila. Ústřední tvůrčí dvojici FaKinga (kytary, programming) a Lucii (zpěv, kytary) doplnili Jakub Vágner (basa) Míra Bauštein (bicí)
“I když kostry písní dáváme dohromady s Luckou, výsledná podoba písniček, je kolektivní práce. Je tam dost znát hudební invence Míry a Kuby, bez nich, by ta deska takhle nevypadala, rozkošaťují naše nápady a je to příjemná symbióza. Dostavila se radost ze společného hraní a konečně se zase cítíme jako kapela, není to jen nájemná sestava hudebníků” dodává k současné sestavě FaKing.
Jedním ze zlomových okamžiků při přípravě Náladám bylo rozhodnutí opustit angličtinu a soustředit se plně na češtinu.
“V češtině jsme schopni daleko lépe vyjádřit myšlenky, je to přeci jen rodný jazyk, sdělení je tak podle nás pro české publikum silnější. Zpívat česky je dost odlišné. V angličtině máte tu libozvučnost v podstatě zadarmo.
Najít si výseč češtiny, která vám bude vyhovovat, není úplně jednoduché. Stálo nás to s Luckou dost hledání, ale myslím, že si to teď krásně sedlo.”


Nahrávka Náladám vznikla na jaře 2020 v Ústí nad Labem v Tajným studiu, kde Fly To Mars mají i zkušebnu a FaKing funguje jako jeden z místních zvukových inženýrů. O mastering se postaral Andre “Hippy” Baldwin v londýnském studiu Metropolis. Náladám vychází u labelu Yannick South Records. Křest desky proběhne 19. března ve Veřejném sálu Hraničář v Ústí nad Labem.

Tagy