weby pro nejsevernější čechy

Kraj mého srdce: na zimní dovolenou jedině do libereckého regionu

Liberecký kraj je opět první. Již po několikáté boduje v anketě nazvané Kraj mého srdce. V letošním ročníku opanoval kategorii nazvanou KAM na zimní dovolenou a obhájil tak své vítězství z uplynulého roku. Na dalších pozicích se umístily kraje Vysočina a Královéhradecký. V celkovém hodnocení se Liberecký kraj umístil na osmé příčce.

Vyhlášení desátého ročníku ankety Kraj mého srdce, která sleduje oblíbenost jednotlivých krajů České republiky podle toho, jaké skrývají možnosti a jaké se těší oblibě, se konalo na nedávném veletrhu HolidayWorld v pražských Letňanech.

„Zimní dovolená je s Libereckým krajem neodmyslitelně spjata, a to hlavně díky velkému počtu horských středisek a dalších zimních zajímavostí. Snažíme se ale o to, aby lidé vnímali náš kraj také jako kraj tradičních řemesel a zajímavých památek,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Pořadatelem ankety, jež se koná pod záštitou právě Asociace krajů České republiky, je tradičně vydavatelství KAM po Česku ve spolupráci s veletržní správou PVA Expo Praha. Hlavním cílem ankety je každoročně porovnat oblíbenost krajů a v rámci soutěže je zviditelnit.

Tagy