weby pro nejsevernější čechy

Hledá se Památka roku 2021. Nominace se přijímají do 30. dubna

Už jen něco přes dva týdny, do 30. dubna, je možné nominovat díla do soutěže Památka roku Libereckého kraje za rok 2021. Toto ocenění, spojené s finanční odměnou 50 tisíc korun, je určeno pro vlastníky kulturních památek, kteří obnovili kulturní památku nebo ukončili alespoň jednu etapu její obnovy.
Přihlásit do soutěže mohou uchazeči nemovitosti, jejichž obnova nebo etapa obnovy byla ukončena v roce 2021. Podíl vlastníka nemovitosti na obnově musí představovat alespoň padesát tisíc korun.
„Každý rok oceňujeme ty nejlepší obnovy památek, které jejich majitelé za předchozí rok uskutečnili. Kromě objektů, ve vlastnictví veřejných institucí se čím dál častěji objevují a hlásí do soutěže vynikající obnovy soukromých vlastníků. Z toho máme opravdu velkou radost. Věřím, že i v letošním roce tomu nebude jinak. Pokud o takové obnově památky, která proběhla v loňském roce, víte, pomozte nám nalákat majitele k přihlášení do soutěže,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.
Zaslané přihlášky zhodnotí odborná komise, v níž zasednou zástupci odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Libereckého kraje, Národního památkového ústavu ČR a zástupce výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje. Výsledky soutěže Památka roku Libereckého kraje 2021 budou vyhlášeny letos v létě.
Přihláška a statut jsou k nalezení na webu kultura libereckého kraje.

Tagy