weby pro nejsevernější čechy

Naivní divadlo Liberec získalo ocenění za Jukebox a míří na další festivaly

Minulý týden se Naivní divadlo Liberec zúčastnilo 34. ročníku Mezinárodního festivalu loutkového a alternativního divadla Skupova Plzeň. V pátek 10. června ve 21:30 hodin uvedlo Jukebox, moderovaný hudební kvíz a zároveň divadelní koncert. Sobotní odpoledne 11. června patřilo loutkové komedii Lišák Renard v režii Martina Tichého.

Jsme potěšeni, že porota Skupovy Plzně 2022 udělila na závěr festivalu Cenu Antonína Šimely dramaturgovi NDL Vítu Peřinovi za „brilantní výkon v roli konferenciéra u Jukeboxu“.

Inscenace Jukebox v režii Michaely Homolové měla oficiální premiéru na podzim 2021 a stala se okamžitým a neustále vyprodaným hitem večerních produkcí v Naivním divadle. Již v této sezóně byla navíc pozvána na řadu významných divadelních festivalů. Jukebox si tak ještě na sklonku školního roku užijí diváci královehradecké přehlídky Regiony a Loutkářské Chrudimi. Další cesty, tentokrát zahraniční, čekají soubor Naivního divadla během divadelních prázdnin. S inscenací Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! se v srpnu představí ve Slovinsku, Izraeli a Finsku.

Příloha TZ:

1x fotografie Jukebox zachycující Víta Peřinu – autor Roman Dobeš

1x fotografie Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! – autor Josef Ptáček

Tagy