weby pro nejsevernější čechy

Novým kapitánem Bílých Tygrů je Michal Bulíř

Do nové sezony půjdou Bílí Tygři s novým kapitánem. Tím byl jmenován navrátilec Michal Bulíř, který v této roli vystřídá po čtyřech letech Petra Jelínka. „Je to velká zodpovědnost vůči týmu i celé organizaci. Budu se snažit být příkladem na ledě i mimo něj,“ těší šikovného útočníka.

Bulíř má za sebou dosud nejpovedenější sezonu v kariéře, kterou strávil v Plzni. Na západ Čech zamířil s cílem dostat nový impuls, a to se povedlo dokonale. V 53 utkáních základní části posbíral 56 kanadských bodů a stal se druhým nejlepším střelcem a třetím nejproduktivnějším hráčem Tipsport extraligy.

Po sezoně se rozhodl pro návrat do rodného Liberce a od začátku se s trenéry bavil o velké roli v týmu. Plzni se Bulířem povedlo zacelit díru po odchodu Milana Gulaše, teď si od něj podobný přínos slibují i Bílí Tygři. „V naší kabině máme hodně hráčů s vítěznou mentalitou i vůdcovským charakterem. Vždy vítězíme i prohráváme jako tým. Letos jsem se rozhodl pro změnu a v nadcházející sezoně bude kapitánem Michal Bulíř,“ řekl hlavní kouč Patrik Augusta.

Brzy jednatřicetiletý forvard si uvědomuje svoji úlohu nejen jako lídra, ale i člověka, který bude tmelit kolektiv. „Důležité bude udělat dobrou atmosféru, abychom byli skvělá parta a někam to dotáhli. Ale není to samozřejmě jen o mně. Nás zkušených je tam víc, kteří si umí říct své,“ poznamenal Bulíř.

Vyjádření hlavního trenéra Patrika Augusty
„Michal se vrátil domů, podepsal dlouhodobou smlouvu a já jsem přesvědčený, že je připraven společně s celým týmem směřovat k úspěchům a být vůdčí osobností a vzorem nejen na ledě, ale i mimo něj.“

Asistenty kapitána budou Michal Birner, Petr Jelínek a pro někoho možná překvapivě stále teprve dvaadvacetiletý Jan Šír. „Petr bude jako poslední kapitán Michalovi k ruce svojí dlouholetou zkušeností s touto úlohou. Michal Birner je vzorem profesionality pro všechny hráče na ledě i mimo něj. Honza je zástupcem nastupující mladé generace, která prošla výchovou v našem klubu. Svým přístupem a tvrdou prací si řekl o větší roli v týmu,“ uzavřel Augusta.

Tagy