weby pro nejsevernější čechy

Melancon s Ivanem nadále Tygři. Klubu se upsali na dva roky

Za poslední dvě sezony se stali stabilními členy libereckého týmu. Obránci T. J. Melancon s Michalem Ivanem přišli před dvěma lety z tehdy mistrovského Zvolena a během svého působení u Bílých Tygrů si řekli o nové kontrakty. Na severu Čech podepsali smlouvy do 30. 4. 2025.

Společně nastupovali už za Zvolen v sezoně 2020/21, a když tehdy tým ze západního Slovenska vyhrál mistrovský titul, oba beci upoutali pozornost vedení Bílých Tygrů. Kanaďan T. J. Melancon pro své ofenzivní schopnosti, mladík Michal Ivan zase pro zodpovědnou defenzivu. Už ve své první sezoně za Bílé Tygry to potvrdili, v té druhé se navíc Melancon stal s 27 body druhým nejproduktivnějším obráncem týmu a celkově sedmým nejvíce bodujícím zadákem celé soutěže. Ivan byl kvůli zranění k dispozici až v druhé polovině sezony, v té však navázal na spolehlivé výkony. Oba teď budou hájit tygří barvy další dva roky. Klub už naopak do nové sezony nepočítá se službami Ondřeje Vitáska. Jan Štibingr zamířil do Mladé Boleslavi.

Vyjádření generálního manažera Ctibora Jecha
Oba hráči si svými stabilními výkony řekli o novou smlouvu. T. J. je kvalitní ofenzivní bek, který nám pomáhal v přesilovkách, Michala zase zdobila spolehlivost v defenzivní činnosti. Oba dva jsou navíc stále mladí a v prvních dvou sezonách sbírali cenné extraligové zkušenosti. Teď se dostávají do ideálního hokejové věku a my očekáváme, že jejich výkony budou ještě lepší.
Profil T. J. Melancona

Narodil v roce 1996 v kanadské provincii Ontario. Již v juniorských kategoriích se vyznačoval útočnými choutkami, které byly výrazně znát i na jeho statistikách. Jeho nejpovedenější sezóna byla ta poslední v juniorské lize QMJHL, kdy si v 67 zápasech připsal 44 bodů. Se svým týmem Blainville-Boisbriand Armada navíc dokráčel do semifinále soutěže. Následné dva ročníky strávil Melancon v soutěži ECHL, kde nastupoval za klub Norfolk Admirals. Na několik střetnutí ovšem nakoukl i do AHL, farmářské soutěže NHL. V sezóně 2019/20 přišel přestup do kanadského týmu Brampton Beast, v němž odehrál svůj poslední ročník v zámoří. Poté se totiž rozhodl pro stěhování na starý kontinent, kde se upsal slovenskému Zvolenu, kterému výrazně pomohl k zisku mistrovského titulu. Následné léto přestoupil do Liberce.

Profil Michala Ivana
Svou hokejovou kariéru ve Zvolenu, který ho vychoval pro dospělý hokej. Premiéru za tamní áčko si odbyl již v sezóně 2015/16, načež se stal plnohodnotnou součástí zvolenského týmu. Ještě v juniorském věku ovšem přestoupil do zámoří. V mužstvu Acadie-Bathurst Titan se podílel na zisku titulu v kanadské juniorské lize QMJHL, načež jeho tým ovládl i závěrečný turnaj CHL. Během svých mládežnických let navíc pravidelně reprezentoval Slovensko na šampionátech U18 i U20. V roce 2020 se Michal Ivan vrátil do Evropy, kde sezonu strávil v Pardubicích, aby se vrátil do Zvolena, v jehož dresu se stal mistrem slovenské ligy. Díky tomu si vysloužil pozvánku na mistrovství světa v Rize. Jeho další kroky vedly k Bílým Tygrům.

Tagy