weby pro nejsevernější čechy

Po trailech přes hory. Televizní seriál zavítá do bikeparku na Polevsku

Cyklistická sezóna startuje a s ní i třetí řada seriálu Po trailech přes hory. Ten letos  navštíví tři české a tři slovenské bikové oblasti. V každém ze šesti dílů se mohou návštěvníci těšit na důkladnou inspekci bikeparku nebo trail centra a také na tradiční tip pro vyjížďku v dané oblasti.

Jak rekreační cyklisté, tak i ti, pro které je cyklistika sportovní vášní, čekali, až opadne sníh a budou moci sednout na svá kola. Mohou si vybrat jak nenáročné cyklotrasy, tak i náročné dálkové, mezi které seriál Po trailech přes hory patří,“uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovního ruchu Libereckého kraje.

První pořad poběží 29. dubna na ČT Sport. Zavede do zdejšího regionu, do bikeparku Polevsko a nabídne gravelový výlet po Lužických horách. V dalších dílech budou následovat výpravy na Plešivec, do Košic, do Tater na Liptov a do okolí zámku Hradec nad Moravicí.

Posádka zůstává i letos stejná. Průvodci jsou cyklistický všeuměl Teodor Kováč a sportovní komentátor České televize Jiří Hölzel.

Liberecký kraj poskytl na tvorbu pořadu 50 tisíc korun, za které bude mít možnost také používat výstupy ve formě krátkých videí a fotek. Zároveň pokračuje spolupráce s produkční společností ABOND. Ta odstartovala v roce 2021 natáčením první řady pořadu Po trailech přes hory, který objevoval trasu Malevilu v Lužických horách a také bikepark na Tanvaldském Špičáku.

V loňském roce se na televizních obrazovkách České televize objevil pořad S legendami přes hory, kdy Liberecký kraj zastupovala dvojice míst, konkrétně maloskalská oblast Suchých skal, které s moderátorskou dvojicí Alena Zárybnická a Mára Holeček objevovala legenda Josef Rakoncaj. Oblast Jizerských hor pak z pohledu lezců mapoval Radek Jaroš.

Tagy