weby pro nejsevernější čechy

Výlet jako malovaný. Perličky ze světa energie ve středočeských infocentrech ČEZ obohatí během prázdnin speciální dárek

Infocentra Skupiny ČEZ lákají malé i velké zájemce o energetiku po celý rok. Zájemcům ukazují především bezemisní elektrárny, tedy blízkou budoucnost české energetiky. Jde o obnovitelné a jaderné zdroje, které nepřispívají ke globálnímu oteplování. Hlavní sezona ale pro průvodce teprve začala. Letní prázdniny a doba dovolených je pro ně obdobím, kdy do infocenter zavítá vůbec nejvíce návštěvníků. Elektrárny ČEZ představují skvělý cíle rodinných výletů, během letních prázdnin tu totiž čeká na děti speciální dárek, který celý zážitek ještě umocní. Jako odměnu za správně zodpovězený snadný kvíz získá každý malý návštěvník EDUkativní blok. Získat blok a nové znalosti z oblasti energetiky mohou zájemci získat v infocentrech po celé republice, v Ústeckém kraji například v infocentru Elektrárny Ledvice.

Pro návštěvníky našich elektráren připravujeme každoročně na letní prázdniny něco speciálního. Ani letošek nebude výjimkou. Během července a srpna budou děti na našich infocentrech řešit kvíz s pěti otázkami. Kdo ho správně vyplní, získá EDUkativní blok. Ten je plný zajímavostí o jádře a tudíž by měl patřit mezi povinnou výbavu každého mladého jaderníka. Koneckonců ,blok´ je nejen pomocník z papíru, ale také soubor zařízení v elektrárně, která vyrábí elektřinu, takže jako dárek je opravdu tematický,“ říká vedoucí infocenter Skupiny ČEZ Kateřina Bartůšková.

Nejen na rodiny s dětmi, ale třeba i skupinky přátel nebo jednotlivce čeká v Ústeckém kraji infocentrum Elektrárny Ledvice. Je zaměřené na klasickou energetiku, a je tak vůbec první a jediné svého druhu v ČR. Tematicky doplňuje ostatní infocentra Skupiny ČEZ věnující se jaderné energetice a obnovitelným zdrojům. V areálu elektrárny se navíc nachází i nejvyšší oficiální rozhledna v České republice. Také Elektrárnu Ledvice ovšem čeká v blízké budoucnosti přeměna v centrum bezemisní energetiky, již nyní zde návštěvníci uvidí například fotovoltaickou elektrárnu, případně i čtyři odvalovací vodní turbíny.

Prázdninový výlet ale nemusí milovníci technických zajímavostí cílit jen do Ledvic. Vybrat si mohou z dalších osmi infocenter Skupiny ČEZ, které se nachází napříč republikou. Například i v sousedním Středočeském kraji, kde lze navštívit infocentra na Vltavské kaskádě ve Štěchovicích a na Orlíku.

Odměnu v podobě unikátního EDUkativního bloku za správné vyplnění krátkého kvízu mohou návštěvníci do 18 let věku získat do 31. srpna na všech devíti infocentrech ČEZ. Informace o otevírací době a další podrobnosti získají zájemci na webových stránkáchwww.cez.cz/infocentrapřípadně naKvízy v infocentrech ČEZ – Kudy z nudy

 

Tagy