weby pro nejsevernější čechy

Kraj podpoří horskou službu dotací na nákup záchranářského vybavení

Již od roku 2016 poskytuje Liberecký kraj Horské službě ČR dotaci ve výši 200.000 korun. Ta finanční prostředky využije k pořízení fixačních prostředků a dalšího záchranářského vybavení.
„Finanční prostředky horské službě poskytneme na základě smlouvy, kterou má s Libereckým krajem uzavřenou. Neustálá péče horské služby a jejich záchranné akce v horách jsou nesmírně důležité pro bezpečnost turistů a návštěvníků regionu. Poskytnutí této finanční podpory umožní, aby horská služba mohla zlepšit své vybavení a lépe se připravit na výzvy, které je čekají v horském terénu. Jsme rádi, že můžeme být součástí této důležité mise a přispět k jejich úsilí o bezpečnost a ochranu našich hor,“ uvedl Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.
Za obdržené peníze horská služba kupuje pomůcky určené pro dětské i dospělé pacienty a využívá je při záchraně, zajištění a ošetření poraněných lidí.
Horská služba obvykle z dotace pořizuje vakuové matrace, záchranářské batohy, samozahřívací deky, fixačních prostředky a další záchranářské a cvičné vybavení.

Tagy