weby pro nejsevernější čechy

Na Plzeň ve slavnostním! Lukáš Derner odehraje 1000. zápas v extralize

9. září 2005 odehrál Lukáš Derner svou extraligovou premiéru na ledě Třince. Nyní se píše rok 2024, liberecký odchovanec je stále součástí našeho kádru a stává se bezesporu legendou! V české nejvyšší soutěži kroutí už devatenáctou sezónu a v úterním duelu nastoupí k zápasu s pořadovým číslem 1000. Před úvodní buly se u této příležitosti uskuteční slavnostní ceremoniál. Nenechte si slavnostní utkání s Plzní ujít!

Symbolika

Na magickou metu 1000 dosáhlo v české, respektive československé nejvyšší soutěži doposud dvaadvacet hráčů. Nyní se do této skupiny železných mužů přidá i liberecký Lukáš Derner. Ten takřka celou svou kariéru zasvětil klubu z města pod Ještědem, za nějž odehrál 939 utkání z dosavadních 999. Ke zbylým šedesáti duelům nastoupil v rámci hostování za Plzeň, s níž se Tygři v úterý utkají. Osud tak načasoval oslavu tisícovky dokonale!

V dobrém i ve zlém

Lukáš Derner obléká tygří dres od sezóny 2005/06 a zažil tak drtivou většinu ročníků, které Tygři v české nejvyšší soutěži absolvovali. Během nich byl součástí bolestivých porážek v play-off či nervydrásajícího hájení extraligové příslušnosti v baráži. Zároveň se ale také podílel na zisku šesti trofejí pro vítěze základní části, čtyř stříbrných medailí a především prvního titulu v klubové historii. Liberecká ikona doposud nastřádala 127 kanadských bodů. Derner vždy platil především za defenzivního beka, tuto roli ale plnil a stále ještě plní skvěle!

Speciální utkání

Dosažení takového významného milníku se samozřejmě neobejde bez fanfár. Před zápasem s indiány se uskuteční na ledové ploše slavnostní ceremoniál, který dosažení tisícovky náležitě oslaví! Na své si přijdou i fanoušci, pro které bude ve fanshopu k dispozici speciální kolekce triček, šál nebo puků. Pojďme naplnit Home Credit Arenu a společně s Lukášem Dernerem oslavit jeho utkání číslo 1000! Souboj s Plzní odstartuje v úterních 18:00.

Tagy