weby pro nejsevernější čechy

Liberecký kraj bude v televizi. Díky turistickému přechodu Stezka Českem

Tisícikilometrový severní a stejně tak dlouhý jižní přechod přes celou zem – to je Stezka Českem, oficiální přechod rozdělený do dvou desítek etap, který cestovatelům nabízí nekonečné možnosti.
Fenomén Stezky Českem představí televizní cyklus z produkce Česká televize. Desetidílným seriálem, který zachycuje trasu prvního oficiálního a současně nejdelšího tuzemského přechodu podél hranic Česka, provede diváky herec Miroslav Vladyka.
Kdo by chtěl sledovat celé putování, nechť zapne televizi už příští čtvrtek, 7. března. Cesta začíná ve 20.50 na kanálu ČT2. Liberecký kraj se objeví v třetí a čtvrté etapě stezky – 21. a 28. března.
„Představování zajímavých míst nebo třeba tradičních řemesel našeho kraje v celostátních médiích je z hlediska získávání nových návštěvníků klíčové. Z dotazování víme, že se řada lidí inspiruje k cestě právě v pořadech, které moderují známé osobnosti,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.
Seriál představí i příběhy lidí, kteří stezku šli či jsou s ní spojení. Jde například o Trail Angels, tedy dobré duše, které cestovatelům poskytují nocleh, zázemí pro hygienu či jídlo a pití.

Tagy