weby pro nejsevernější čechy

Podvečer v Naivním s plzeňskými Supermaňásky

V pestré nabídce hostů, kteří do Naivního divadla během sezóny zavítají, nemůže každoročně chybět plzeňské Divadlo ALFA. To do Liberce tentokrát přiveze loutkovou komedii pro děti od šesti let s názvem Supermaňásci. Vzhledem k věkové adrese se představení uskuteční již v 18:00 hodin.
Plzeňské Divadlo ALFA, které patří v Naivním divadle k pravidelným hostům, tentokrát zahraje na čistě loutkářskou notu. V Liberci uvede rodinnou loutkovou komedii Supermaňásci, která je určena dětem od šesti let, pobaví se u ní však i dospělí. Pod inscenací je podepsána osvědčená a libereckým divákům dobře známá dvojice – dramaturg Naivního divadla Liberec a autor Vít Peřina s plzeňským režisérem Tomášem Dvořákem.
Rodinná loutková komedie Supermaňásci se odehrává v domovském městě Divadla ALFA, v Plzni, během každoročních oslav osvobození města Američany na konci druhé světové války. Oslavám je přítomen i čestný host – komiksový superhrdina, Kapitán Amerika. Když se ukáže, že na město z vesmíru padá obří asteroid, Kapitán Amerika povolá své superhrdinské kolegy na záchrannou misi. Jenže zachránit Plzeň, potažmo celou planetu Zemi, chtějí i čeští loutkoví hrdinové z plzeňského muzea loutek v čele s Kašpárkem.
Poslední inscenaci režiséra Tomáše Dvořáka, který v Naivním divadle nastudoval dlouhou řadu úspěšných titulů (Alibaba a čtyřicet loupežníků, Komáři se ženili aj.), mohou diváci zhlédnout ve čtvrtek 11. dubna v 18:00 hodin.

Tagy