weby pro nejsevernější čechy

Nová dvouletá smlouva pro Martina Faško-Rudáše

Slovenský útočník Martin Faško-Rudáš bude u Bílých Tygrů pokračovat minimálně v příštích dvou sezonách. S klubem se navíc dohodl na roční opci, která bude platit až do dubna 2027.

Talentovaný forvard přišel pod Ještěd před třemi lety z Banské Bystrice a každou sezonu vykazoval znatelný progres. V ročníku 2021/22 zaznamenal 10 kanadských bodů v 50 zápasech, o rok později už to bylo 18 bodů. Herně i bodově nejúspěšnější sezonu však prožil letos, kdy ve 48 duelech základní části vstřelil 13 branek a na dalších 10 asistoval. V play off pak přidal další čtyři body.

Pod Ještědem se tak stal stabilním pilířem útočných řad, ve třiadvaceti letech má navíc velký potenciál se nadále zlepšovat. „Jsem velmi vděčný, že jsme se dohodli na prodloužení smlouvy v Liberci. Tygři jsou za mě nejlepším klubem pro rozvoj hráče, každý rok jsem tu udělal obrovský pokrok. S přítelkyní jsme tu navíc šťastní, město je krásné. Těším se na další sezony,“ pochvaluje si Faško-Rudáš angažmá na severu Čech.

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Martinova výkonnost v posledních třech letech v Liberci měla stoupající tendenci a já pevně věřím, že na ni naváže v dalších minimálně dvou sezonách. Stal se nedílnou součástí prvních dvou formací a přesilovkových týmů. Vytvořil výborný tandem s Tomášem Filippi a je i vynikajícím členem tygří kabiny.

Profil Martina Faško-Rudáše

Rodák z Banské Bystrice na sebe skvělými výkony upozorňoval už od útlého mládí. Po několika sezonách strávených ve slovenských mládežnických soutěžích se ve svých sedmnácti letech rozhodl vycestovat do zámoří, když přijal nabídku týmu Everett Silvertips z Western Hockey League. V dresu Everettu strávil mladý útočník dvě celé sezóny, v kterých patřil mezi nejvýraznější tváře týmu. I svůj třetí ročník v zámoří začal v Everettu, pak byl ale vyměněn do dalšího týmu WHL, Saskatoonu Blades. Tam se mu také dařilo, když si ve 23 zápasech připsal 18 kanadských bodů.

Sezonu 2020/21 chtěl Faško-Rudáš strávit opět v Saskatoonu, jenže vinou pandemie koronaviru se soutěž nehrála, a dvacetiletý forvard se tak rozhodl vrátit zpět do rodného Slovenska, kde nastupoval za Banskou Bystricu. Jeho povedených výkonů si poté všimli Bílí Tygři, jimž se upsal hned následující léto. Po třech povedených letech s klubem podepsal smlouvu na dva roky s roční opcí.

Tagy