weby pro nejsevernější čechy

Cyklisté vyrazí na hvězdicovou jízdu. Cíl bude u Olbersdorfského jezera

Vzhůru na cyklojízdu zemským okresem Görlitz! Takové je motto jedenadvacátého ročníku Hvězdicové cyklojízdy, která se koná 1. června. V letošním roce všechny cyklotrasy povedou k Olbersdorfskému jezeru v Olbersdorfu.
„I přesto, že už řada našich cykloturistů míří i přes hranice, stále je velká část těch, kteří hranici nepřekračují. I krajina a cyklotrasy u našich sousedů však nabízejí pěkné terény a zajímavé turistické cíle. A právě i jejich propagaci má sloužit Hvězdicová cyklojízda,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého
kraje.
Osm značených tras ze zemského okresu Görlitz a Libereckého a Ústeckého kraje povede hvězdicovitě do cíle. Podél tras se budou nacházet kontrolní stanoviště, která poskytnou možnost odpočinku a občerstvení. Cyklisté zde budou moci sbírat razítka do průkazu, aby se v cíli mohli zúčastnit oblíbené tomboly. Cyklisté také budou mít možnost využít aplikaci
hvězdicové cyklojízdy, dostupnou tady a sbírat razítka v elektronické podobě, což jim účast v tombole také umožní.
Startovní místa osmi oficiálních tras se nachází v Rothenburgu/O.L., Boxbergu/O.L., Rietschen, Reichenbachu/O.L., Görlitz/Zgorzelec (PL), Bautzen, Rumburku a Liberci. Odtud budou na důležitých křižovatkách značeny trasy do cíle u Olbersdorfského jezera. Kromě toho bude vyznačena okružní trasa z Olbersdorfu. Cyklisté budou moci jet do cíle i po individuálně naplánovaných trasách.
U Olbersdorfského jezera bude připraven zábavní program s hudbou, kulturní nabídkou a zajímavostmi pro děti i dospělé. Zajištěno bude také jídlo a nápoje. Pro ty, kteří by se chtěli po cestě osvěžit, se nabízí možnost vykoupat se v jezeře a teprve poté se vydat na zpáteční cestu.
Podrobné informace o trasách a příslušné GPX-tracky se nalézají také na internetové stránce www.sternradfahrt.de.

Tagy