weby pro nejsevernější čechy

16. ročník Memoriálu Josefa Kocka + 2.ročník starší přípravka

Šestnáctý ročník turnaje v malé kopané nastartoval letní turnajovou sezónu. Počasíletos přálo jak našim nejmladším nadějím, tak následně dospělým.

Tak jako loni se hrálo na hlavním hřišti, které připravovali hlavní organizátoři Radek Salač, Marek Klofáč, František Skyva a Václav Fišer. S postavením stanu pro diváky, který nám půjčilo město Velký Šenov, pomáhal Josef Jelínek a Petr Sivák.
Na 16. ročník se prezentovalo šest týmů starších přípravek a třináct týmů „dospělých“.
Turnaj mladších přípravek se zúčastnili mužstva Velký Šenov, Lipová, Dolní Poustevna, Šluknov, Varnsdorf „A“ a Varnsdorf „B“. Hrálo se systémem každý s každým na dvě kola, první kolo se hrálo 1×10 a druhé 1×8 minut. A od začátku bylo na co koukat! Nejmladš í naděje předváděli velmi pěkný fotbal.
V pauze mezi koly byly pro malé fotbalisty připraveny dovednostní soutěže – slalom mezi kužely a střelba na přesnost.
Turnaj s přehledem vyhrál Varnsdorf „A“ před druhým Šluknovem. Třetí místo obsadila Dolní Poustevna. Bramborová medaile zbyla na Velký Šenov a následoval Varnsdorf „B“ a Lipová. Všichni účastníci dostali pěkné ceny a určitě se těší na příští rok.

Nejlepší hráč byl vyhlášen David Horst Šos, nejleší střelec David Grafek a nejlepší brankař Jakub Hauser.

Týmy na „dospělý“ turnaj byli nalosovány v pátek do dvou tabulek, z každé tabulky postupovaly čtyři týmy do vyřazovacího pavouka. Hrací doba bylo 1×10 minut, na kterou dohlíželi a řídili ji delegovaní rozhodčí. Celý turnaj měl opět ve své režii Radek Janeba.
Nejlepším střelcem se stal Pavel Vomáčka s týmů SK Plaston Šluknov s 10 góly. Nejlepší brankař byl vyhodnocen Jiří Hofman z FC Pivo a nejlepší hráč Radek Vichteray z mužstva AC Kino. Letos opět skončil na třetím místě tým Kádě 5000, druhé místo obsadilo mužstvo SK Plaston Šluknov a vítězem se stalo mužstvo FC Pivo.
Mimo hřiště se o žíznivé a hladové hráče i diváky starala rodina Jelínků s pomocíPetra Stokláska. Těmto vděčíme za to, že nikdo neumřel hladem ani žízní. Děkujeme.
Výsledky:
1. FC Pivo
2. SK Plaston Šluknov
3. Kádě 5000
4. AC Kino 2009
5. Pajďáci
6. Flashboys
7. BVB Království
8. Dorost 2017
9. Krásnolipský válec
10. Ruská Sborná
11. TÝPEK
12. Bonbónci
13. Jeleni
Mimojiné se také na tomto memoriálu již tradičně pořádá sbírka na školku ve Velkém Šenově. Letos se vybralo 2257 Kč a tato částka byla zakulacena na 3000 Kč a předána ředitelce školky.
Večer v rámci 16. ročníku Memoriálu Josefa Kocka vystoupila na hřišti skupina Nová škola.