weby pro nejsevernější čechy

Aukce limitované edice tygřích dresů vynesla přes 350 tisíc korun

Velmi netradiční dresy Bílých Tygrů vyrobené u příležitosti 100. výročí od založení Československa vzbudily u libereckých hokejových fanoušků nebývalou vlnu zájmu. O sadu 28 trikotů se státním znakem z roku 1918 na prsou, ve kterých Bílí Tygři odehráli jen jednu jedinou třetinu utkání s Plzní 28. 10., se uskutečnila opravdová bitva. Výsledná částka se nakonec zastavila na 352 491 Kč, což je druhá nejvyšší suma, která se v rámci klubu při dražbách dresů vybrala (maximum drží zlaté mistrovské dresy z roku 2016 – 634 435 Kč!). Výtěžek aukce poputuje na podporu mládežnického hokeje v Liberci.

Absolutně nejvýše se vyšplhala částka za dres se jmenovkou liberecké brankářské jedničky Romana Willa. Ten byl vydražen za úžasných 42 800 Kč. Druhým v pořadí byl trikot Jana Ordoše, kde nejvyšší příhoz znamenal částku 22 700 Kč. Zajímavostí je, že o tento dres se bojovalo až do času 1:04, tedy ještě hodinu a pět minut po oficiálním konci aukce (po novém příhozu mohl dosavadní vedoucí kupující vždy během pěti minut zareagovat a znovu přihodit). Trojici nejdražších trikotů uzavírá dres s kapitánským „céčkem“ Petra Jelínka, který si výherce pojistil příhozem 21 200 Kč. Hranici 15 000 Kč však překonaly také trikoty Ladislava Šmída a Marka Kvapila.

Skvělou zprávou je, že zájem byl o každý z 28 dresů, včetně trikotu bez jmenovky. Nejlevněji byly nakonec vydražen dres benjamínka Michala Teplého. I tady se ovšem částka zastavila na 6 000 Kč. Cena dresu bez jména se paradoxně vyšplhala až k 11 000 korunám.

Všem fanouškům děkujeme za účast a vítězům dražby gratulujeme. O možnostech převzetí či zaslání dresů budou dražitelé informováni prostřednictvím e-mailu v nejbližších dnech.

Tagy