weby pro nejsevernější čechy

Prodavači! Nebuďte krkouni!

Není to tak dávno, co si naše rovnostářská společnost vymohla další ze socialistických výstřelků – ono zavírání velkých obchodů o státních svátcích a významných dnech. Je to tak nedávno, že jsme si ještě ani nedokázali zapamatovat, o které dny se jedná a o které ne, a už se začíná uvažovat o tom, že se tento systémový zmetek zase zruší.
A prodavači se bouří! No komu by se to líbilo, chodit o svátcích do práce, že? Každý si chce užít trochu toho volna navíc. A aby v tom prodavači a skladníci nebyli sami, přidali se k nim i pekaři, jichž se to samozřejmě bytostně dotýká. Ti navíc ještě přišli s originální myšlenkou, že jejich nepřetržitý provoz odrazuje mladé lidi od pekařské kariéry a tudíž je málo nadějných zájemců o práci v jejich provozech.
Pekaři a prodavači! Nejste tak trochu krkouni? Proč jenom vás má chránit zákon od sváteční práce? Nebuďte tak lakomí a dopřejte i ostatním profesím trochu toho odpočinku. Přeskočme rovnou obligátní lékaře a nemocniční personál, kteří by si určitě taky rádi užili pár dnů navíc, miňme policisty všeho druhu a armádu rovnou jako celek, dejme volno všem záchranářům a hasičům, však ono nemusí hnedka hořet, že. Autonehody nebudou hrozit, když si všechny obsluhy benzínek budou užívat volného dne, stejně jako všichni autobusáci a železničáři. Kam bychom se taky všichni trmáceli, když všechny kulturní akce si dají voraz, herci a kejklíři se přestanou pitvořit, stánkaři se nebudou na trzích lopotit se svým zbožím, muzikanti nechají své nástroje ve futrálech – kde taky hrát, když číšníci a hospodští budou doma na kavalcích.
V domovech bude ticho a klid, protože proč by měli zrovna ve volný den dělat zaměstnanci radiokomunikací, správci serverů nebo ani nevím čeho všeho ještě. Konec konců stejně by neměli co na práci až začnou svátky držet i energetici a cvaknou vypínačem, čímž se jistě vyřeší i dodávky vody a plynu. Už úplně vidím ten sváteční obraz před sebou: ztichlá šerá krajina, za okny tu a tam plápolá svíčka, jen občas jde zaslechnout tiché vrčení – to malé benzínové generátory napájejí vietnamské večerky. Češi slaví významný den! To by byla krása prodavači, což?

(omlouvám se všem zemědělcům, sportovcům, organizátorům všeho druhu a dalším a dalším, že jsem je nedokázal vetknout do článku)

Tagy