weby pro nejsevernější čechy

A-STYL Liberec vstupuje do roku 2019 s vysokými ambicemi

 A-STYL Liberec patří k nejúspěšnějším sportovním oddílům našeho kraje. Loni jeho svěřenci získalipět titulů Mistrů ČR v cheerleadingu a sportovním aerobiku, celkem v průběhu roku vybojovali neskutečných 147 medailía dosáhli na titul nejlepšího sportovního kolektivu libereckého okresu.  Letos míří ještě výš, s ambicemi pojede například na mistrovství Evropy.

„Věříme, že letos udržíme naši výkonnost a opět budeme úspěšně reprezentovat i v zahraničí. Loni jsme byli například na Mistrovství světa v Pom pondance v americkém Orlandu, kde se naše závodnice probojovaly do TOP 25, nebo MS v Hip Hop Battle v Polsku,“ říká Lucie Jakubcová, vedoucí trenérka A-STYLU.

Ve Street Dance čeká A-STYLseriál soutěže velkých formací CZECH DANCE MASTERS, který v květnu vyvrcholí MČR 2019, na republikové závody se chystají samozřejmě i svěřenci z jiných disciplín. Například aerobičky se na jaře vydají na Aerobic Czech Open a MČR v I. výkonnostní třídě.

Cheerleaders budou o medaile bojovat dokonce i na Otevřeném mistrovství Evropy v Německu. „Mezinárodní závody vyžadují velmi tvrdý trénink. Jako Cheerleaderstrénujeme několikrát týdně, ale musíme se věnovat i fyzické přípravě a samozřejmě jezdíme i na soustředění,“ popisuje Martina Volštátová, cheerleader A-STYLU, která se v letošním roce probojovala i do českého národního týmu.

Základem jsou špičkoví trenéři

Aby byli svěřenci A-STYLU v těch nejlepších rukou, klade vedení školy velký důraz na výběr trenérů. „Osvědčilo se nám si je vychovávat, ideálně z našich závodníků. Znají principy, na nichž škola stojí – vstřícnost, komunikace, vysoký odborný kredit. Dokáží je tak jako lektoři přijmout za své. Naši trenéři navíc ročně absolvují řadu kurzů a školení,“ podotýká Lucie Jakubcová. Vlastní tým trenérů doplňuje A-STYL o externí profesionály, díky čemuž má škola trenérský kolektiv na špičkové úrovni.

Začněte tancovat s těmi nejlepšími!

Jestli tedy přemýšlíte i vy, že byste dali dítě na tanec, máte jedinečnou šanci! V A-STYLU, který navštěvuje přes pět set dětí, právě probíhají nábory na druhé pololetí, a to až do konce února. Zájemci mají šanci přijít zdarma na jakoukoliv ukázkovou lekci, ať už na hip hop, aerobic, cheerleading nebo třeba balet. Přihlášky nově škola přijímá on-line. „Poté, co si dítě vybere svůj styl, bude zařazeno do některého ze stávajících kurzů.  Rodiče se rozhodně nemusí bát, že by jejich ratolest ´nestíhala´. Trenéři nováčkům pomáhají začlenit se do kolektivu a dohnat dovednosti, které děti v stávajícím kurzu mají,“ uzavírá Lucie Jakubcová.

 

 

 

 

Tagy