weby pro nejsevernější čechy

V liberecké iQLANDII odhalíte Tajemství prvků, v iQPARKU naprogramujete Ozoboty

Liberecká iQLANDIA připravila na únor a březen pořádně výbušný program. „V roce 2019 slaví periodická tabulka 150. výročí, proto jsme rozhodli připravit pro návštěvníky speciální workshop „Tajemství prvků“, během něhož si pořádně zaexperimentují. Například se pokusí vrátit neposedné stříbro do svých komnat, rozluštit tajný vzkaz či pomocí detektoru proměřit radioaktivitu americia, aby zjistili, jaký materiál lidi ochrání před jeho nebezpečným zářením,“ říká Petra Zákravská, programová manažerka science centra. Chybět nebudou ani barevné ohně.  Kromě toho se v iQLANDII můžete vyfotografovat s maskotem KosmiQem, posadit do přistávacího modulu Sojuz, popovídat si s humanoidním robotem Thespianem či okusit na vlastní kůži sílu vichřice.

Invazi robotů zase hlásí sousední iQPARK, který je určen především menším dětem a jejich rodičům. Na malé vědátory tu čeká robotická včelka a housenka, Lego Mindstorms nebo Ozoboti.
„Děti s roboty seznámíme a ukážeme jim, jak s nimi pracovat. Zkusí si je především samy naprogramovat – včelce třeba naplánují cestu letu, s Lego Mindstorms si zase vyzkouší dovednostní slalom mezi kužely,“ doplňuje Petra Zákravská. I zde si užijete interaktivní exponáty, třeba novinku – obří Zvukovod, dále Fakírovo lože nebo potápějící se kajutu Titaniku.

Harmonogram – únor, březen:

iQLANDIA

Tajemství prvků – workshop – koná se v sobotu a neděli od 14 a 15 hodin, po dobu jarních prázdnin(od 4. 2. do 16. 3.) denně ve stejnou dobu. Lístky na workshop k vyzvednutí na pokladněiQLANDIE.

Tagy