weby pro nejsevernější čechy

Přijďte o víkendu s dětmi tvořit do liberecké galerie

Vyrazte o víkendu s dětmi do ateliéru Oblastní galerie Liberec na výtvarný workshop s uznávaným grafikem Janem Měřičkou, autorem současné výstavy Neklid davu. Experimentální tvoření proběhne v sobotu, 16. února, od 10 do 14 hodin. V neděli pak můžete zajít na komentovanou prohlídku výstavy, kterou provede sám umělec a kurátorka Markéta Kroupová. Začíná se v 15:00, vstupné je 20 Kč.

Neklid davu je soubor grafik, kterémapují veřejná prostranství, nákupní centra, letiště, ale i autorův rodinný život.  Jejich společným jmenovatelem je masovost a lidský pohyb. Například jeden ze sítotisků znázorňuje kostry ryb, které jeho rodina snědla během jednoho roku.

Jan Měřička je nositelem prestižní Ceny Vladimíra Boudníka. Než si ale našel cestu k umění, pracoval jako lékárník.  Poprvé na sebe významně upozornil na konci 90. let, a to svými velkoformátovými lepty a ilustracemi knih Jaromíra Typlta. V současné době vyučuje sítotiskové techniky na FAMU.

Oblastní galerie Liberec je příspěvkovou organizací Libereckého kraje. Je otevřená denně mimo pondělí od 10 do 17 hodin, ve čtvrtky do 19 hodin. Každý čtvrtek je navíc vstup zdarma.

 

Výstava v kostce:

Název: Neklid davu

Kurátorka výstavyMarkéta Kroupová

Kdy:18. 1. – 21. 4. 2019, denně kromě pondělí od 10 do 17 hod., ve čtvrtek do 19 hod.

Kde: Oblastní galerie Liberec, Masarykova 723/14, 460 01 Liberec

Tagy