weby pro nejsevernější čechy

Takový to bloudění po webech a hledání muziky na pátek

Takový to bloudění po webech a hledání muziky na pátek. Na prosluněný páteční odpoledne, na který se ještě koukáte skrz okno v kanclu. Ale můžete si skočit na cigárko ven a nechat to na sebe svítit a cejtit ty dlouhý a teplý měsíce před sebou. Já jsem letní. Zimu bych nemusel vůbec. Takže mě to teď vyhovuje asi nejvíc, když mám všechno před sebou. Jo, včera jsem promeškal uzávěrku a dneska jsem se k tomu konečně dokopal. Vracim se k tý muzice. Poslední dobou poslouchám hodně ženský muziky. Japonskej punk, severskej pop, americký rnb nebo anglickej neosoul, moderní současnej pop. Ženský jsou silný, přesvědčivý, důvěryhodný a charismatický. Třeba včera mě nadchla Lafawndah, dneska Billie Eilish.

Od Honzy Civína, šéfa ústeckýho Maxu, jsem před lety dostal důvěru a nechal mi vždycky první pondělí v měsíci, abych vymyslel film. Jednou mě něco napadne samotnýho, ale většinou si nechávám radit od Aleše Stuchlýho, kterej má o filmu velkej přehled, snad ho i vystudoval. A Aleš mi jednu dobu doporučoval filmy se zvířatama, nejvíc se psy, protože ví, že mám pejsky rád. Pak to byly takový temný realistický filmy ze současný Anglie, jednou romantický americký indie a tohlo pondělí to bude maďarskej film Bílé dlaně o drilu ve sportovní gymnastice. Zajímavý.

Potkal jsem se včera s klukama od Houpacích koní a s Davidem Menclem, co pro kapelu už jednou dělal klip k písničce Tesaři. Zas bychom tu spolupráci s ním chtěli obnovit. David přišel s jednou velkou věcí, že nám spadla brada. Nebudu prozrazovat. Ale bylo by to strašně drahý, kde má na to kapela, co hraje na Kladně pro 30 lidí, sebrat, že jo. Tak pak padla jiná dohoda a s Davidem zůstaneme v kontaktu. Ale proč o tom píšu? Protože klip, hudební klip. Jednou se zpívalo, že video zabilo rádio. Hlasuju proti. Klip je super. A když to někdo umí, pět minut zíráte. Jako třeba tady na Grimes ve videu od Emily Kai Bock and Claire Boucher.

Moc jsem toho dneska o severu nenapsal, třeba zas příští týden.

Tagy