weby pro nejsevernější čechy

Gastroden představí mladé kuchaře, krejčí i kadeřnice

Tradiční Gastroden hostí v pátek 24. května Střední škola gastronomie a služeb v Liberci. Již počtyřiatřicáté zde budou žáci prezentovat své dovednosti, tentokráte se bude akce odehrávat v duchu tématu Hobby naší doby.

„Gastroden je již tradiční akcí, na níž studenti představují svůj um a kreativitu. Úroveň jejich dovedností je dlouhodobě velmi vysoká a věřím, že se v budoucnu ve svých profesích zdatně uplatní,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro rezort školství mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Program se v sídle školy ve Dvorské ulici 447/29 uskuteční od 10 do 16 hodin. Žáci oborů kuchař, číšník, cukrář, krejčí, kadeřník, hotelnictví, gastronomie a kosmetické služby ukáží slavnostní tabule, výrobky studené kuchyně a cukrářské výrobky, to vše doplněno prodejem výrobků teplé a studené kuchyně, barmanských a cukrářských výrobků včetně grilování.

Kulinářské zážitky umocní v průběhu celého dne módní přehlídky kolekcí oděvní tvorby, stejně jako přehlídky účesové tvorby a kosmetických trendů.

Cílem Gastrodne je seznámit odborníky i běžné zájemce s kvalitní profesní přípravou v prostorách školních pracovišť, kde žáci pod vedením učitelů odborného výcviku poskytují veřejnosti každodenní služby.

 

Tagy