weby pro nejsevernější čechy

Den dětí aneb Věda je zábava! Liberecká iQLANDIA zve na vědeckou hru, iQPARK na Lego Mindstorms

Celý první červnový víkend bude liberecká iQLANDIE slavit Mezinárodní den dětí, protože jeden den prostě nestačí! Začíná se v sobotu 1. června od 14 a 15 hodin v iQPARKU s roboty Mindstorms. Na co se můžou děti těšit? „Návštěvníci si zkusí naprogramovat jednoduché, ale i složitější roboty. Ti nejmenší si vyhrají s robo housenkou či včelkou, které musí bezpečně dopravit k listu nebo květině. Pro ty větší tu jsou ozzoboti, Lego Boost a Lego Mindstorms. Všechny aktivity budou probíhat v laboratořích ve čtvrtém patře iQPARKU. Z provozních důvodů je nutná rezervace,“ uvádí Petra Desenská, manažerka programu. V neděli se zábava přesune do iQLADNIE, kde je pro děti přichystáno pět vědeckých úkolů. A o které se jedná? Malí i velcí vědci si vyrobí ve Vodním světě svůj odznak vědátora, proběhnou Möbiovou prolézačkou, sejmou si svůj otisk prstu, prozkoumají mikrosvět a na závěr vyrobí co nejvíce energie v obří pračce. Kdo si s úkoly hravě poradí, odměnou si život osladí.

Léto s Matyldou

Prázdniny jsou za rohem! Pro všechny děti, které si chtějí vyzkoušet 3D tisk a programování, ale hlavně zažít spoustu zábavy, si iQLANDIA připravila příměstský tábor Léto s Matyldou. Ve dvou turnusech se skupina táborníků naučí pracovat s moderními technologiemi, které nabízí nová chytrá dílna iQFABLAB, a díky nim všichni společně sestrojí robotku Matyldu. První turnus startuje už 15. července! Více informací naleznete na www.iQfablab.cz.

Harmonogram – Den dětí:

iQPARK – aktivity s roboty Mindstorms budou probíhat v sobotu 1. června od 14 a 15 hodin po 30–35 minutách v laboratořích ve čtvrtém patře. Z provozních důvodů je nutná rezervace. Vstupné: zdarma v rámci vstupného do expozic.

iQLANDIA – vědecká hra se uskuteční v neděli 2. června po celý den v expozicích Vodní svět, GEO, TULaborka a Věda v domě. Vstupné: zdarma v rámci vstupného do expozic.

Více informací na www.iQlandia.cz

 

Tagy