weby pro nejsevernější čechy

Oprava opěrné zdi se blíží ke konci, liberecký tunel čeká částečná uzavírka

Rekonstrukce opěrné zdi na silnici I/35 nad vozovnou Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce u průtahu libereckým tunelem se chýlí ke konci. Dokončování prací přinese načas dopravní omezení; potrvají dva a půl týdne. Pokládání nového povrchu vozovky, diagnostika tunelu a jeho údržba začnou ve čtvrtek 19. září. S omezením musí řidiči počítat nejpozději do neděle 6. října. Původně mělo dopravní omezení trvat až do konce října, ale po dlouhých jednáních se podařilo správci komunikace zajistit urychlení stavebních prací.

 „Chápeme, že dopravní omezení komplikují řidičům život. Žádáme je proto ještě na nějakou dobu o trpělivost. Děláme vše pro to, aby byl provoz obnoven co nejdříve,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jan Čáp.

Doprava pro oba směry bude vedena v tubusu ve směru na Turnov. Úsek v druhém směru jízdy do Děčína bude uzavřený od sjezdu do ulice Košická po konec tunelu. Po celou dobu uzavírky bude úplně uzavřený nájezd na silnici I/35 ve směru na Děčín od centra Babylon z Košické ulice. Objízdná trasa bude vedena po ulicích Nákladní a Žitavská.

„Během 18 dní se uskuteční vyfrézování nevyhovujícího stavu vozovky již od sjezdu do ulice Košická až k libereckému tunelu. V rámci omezení dojde k čištění, mytí a sanaci betonových konstrukcí tunelu a jeho podrobné diagnostice, která bude sloužit k přípravě na jeho rekonstrukci,“dodal Čáp.

V letošním roce se jedná o poslední významné omezení na silnici I/35 v Liberci. Ředitelství silnic a dálnic ČR uvažuje na další rok o novém povrchu vozovky z Liberce na Bedřichovku, rekonstrukci mostu přes Doubskou ulici v Liberci anebo kompletní přestavbě mimoúrovňové křižovatky Rádelský mlýn.

 

Tagy