weby pro nejsevernější čechy

Nasaďte si brýle a projděte se nad mrakodrapy – iQLANDIA zve na Víkend s virtuální realitou

Staňte se bojovníky se světelnými meči, nebo zažijte adrenalin při procházce nad propastí. To, a ještě mnohem víc, vás čeká o Víkendu s virtuální realitou 9. 11. – 10. 11. v liberecké iQLANDII. Vyzkoušíte si jak světové hity, tak i zcela originální hry z produkce Smíchovské střední průmyslové školy, např. koulovačku sněhuláků nebo balancování nad mrakodrapy.

Stačí si nasadit headsety (speciálně upravené brýle, díky kterým vidíte herní prostředí) a přenést se třeba na druhou stranu zeměkoule, a to doslova. Díky aplikaci Google Earth si můžete třeba obhlédnout místo vaší příští dovolené.  Pokud máte raději něco akčnějšího, pak budete nadšeni z Beat Saber, neprodávanější hry pro virtuální realitu. Vaším úkolem bude rozsekat světelnými meči kostky, které na vás budou najíždět různou rychlostí podle rytmu hudby.

Koulovačka sněhuláků i bez sněhu

Zvládnete přechod po prkně ve výšce nad mrakodrapy? Chcete zkoulovat sněhuláky? Díky virtuální realitě z dílny studentů smíchovské průmyslovky můžete tohle všechno v iQLANDII zažít. Ale připraveny jsou i hlubší prožitky – virtuálně se budete moci vydat třeba na exkurzi do Terezína či Osvětimi. Ti, kteří zrovna nebudou ve virtuální realitě, mohou vše sledovat spolu s hráčem na velkých obrazovkách.

Smíchovská průmyslovka dává moderním technologiím zelenou

Málokterá škola se může pochlubit tím, že by její žáci dokázali vytvářet nové aplikace pro virtuální realitu. Mezi významná ocenění zdejších studentů patří například Nejlepší student 2019 a Středoškolák roku 2019. Absolventi pak studují na prestižních univerzitách v česku i zahraničí, a k tomu ještě stíhají řídit firmy v Číně.

Akce se uskuteční od soboty do neděle 9. 11. – 10. 11. od 10 do 16 hodin v Relaxační zóně ve 3. patře. Každá hra trvá přibližně 2–3 minuty. Vstupné je zdarma v rámci vstupného do expozic.

 

Tagy