weby pro nejsevernější čechy

Adventní koncert s křestem kalendáře pomůže postiženému chlapci

Koncert, na němž se představí umělci libereckého Divadla F. X. Šaldy a další hosté, se uskuteční o první letošní adventní neděli 1. prosince od 15 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Raspenavě. Zazní vánoční melodie i skladby starých mistrů; uskuteční se též křest kalendáře s umělkyněmi z libereckého divadla.

Záštitu nad akcí převzala Květa Vinklátová, radní Libereckého kraje pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch. „Jsem moc ráda, že bude mít koncert slavnostní adventní atmosféru a k tomu ještě pomůže dobré věci. Výtěžek z prodeje kalendáře poslouží rodině, která se potýká s hendikepem svého syna Kubíka,“ uvedla radní.

V programu vystoupí umělci z liberecké divadelní scény v čele se sólistkou opery Věrou Poláchovou Kavanovou, kterou doprovodí Jiří Horčička na klávesy, Peter Tomeš na varhany a trumpetista Pavel Jeníček.

Návštěvníci si vyposlechnou mimo tradičních vánočních písní i skladby Tomase Albinoniho Sonata v A či Ave Maria od Pietra Mascagniho. S výběrem skladem starých mistrů se představí smyčcové kvarteto Divadla F. X. Šaldy Liberec pod vedením Ištvána Matejči. V samostatném bloku programu pak vystoupí děti raspenavské mateřské školy pod vedením Zdeňky Machové a Hany Krúpové.

V průběhu koncertu, v rámci charitativního projektu Autíčko pro Kubíka, pokřtí raspenavský duchovní správce Pavel Andrš spolu s radní Květou Vinklátovou kalendář pro rok 2020, který nafotily zpěvačky a herečky Šaldova divadla. Charitativní akci organizuje spolek Liberecká dobročinnost. Výtěžek z prodeje kalendáře pomůže k nákupu speciálního auta pro hendikepovaného chlapce.

 

Tagy